Фінський суп з лосося
(покроковий рецепт з фото)
Час традиційної фінської кухні прийшло. Якщо бажаєте долучитися до прекрасного, Будь ласка, прочитайте, як приготувати фінський суп з лосося. Ніжне, ситне і ароматне блюдо з вершковими нотками.
Запевняю, що подібного супу ви ще не пробували. Цей аргумент настільки значний, що нічого не залишається, як взяти і приготувати страву. Суп вариться дуже швидко і просто. Можна готувати його на основі води або ж рибного бульйону (дивлячись, що є під рукою). У готовий суп додають зелень і трохи лимонного соку. Хай щастить!
- Філе лосося - 350 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3 склянки
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Картопля - 300 грам
Зелена цибуля промийте і подрібніть. Філе лосося нарізаємо порційними шматочками.
Розігріваємо в каструлі оливкову олію. Обсмажуємо на ньому цибулю-порей до золотистого.
Вливаємо воду, додаємо лавровий лист. Доводимо до закипання.
Додаємо картоплю, порізаний кубиками. Варимо до його готовності.
Для 5 хвилин додаємо лосося.
Вливаємо вершки, добре перемішуємо.
Крохмаль змішуємо з водою. Вводимо в суп, перемішуємо до загустіння.
В кінці кладемо шматочок масла. Знімаємо суп з плити, даємо йому настоятися під кришкою 15 хвилин.
Готовий суп прикрашаємо зеленню. Смачного!