Рецепт Пиріг з чорницею «Фінський» фото

Пиріг з чорницею «Фінський»
(покроковий рецепт з фото)

Фінська кухня
Ягоди , Лохина
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Час приготування: 55 хв.

Пиріг з лохиною"Фінський" - дуже класне частування до будь-якого столу. Крім цього, пиріг з чорницею - бюджетний варіант, і це звичайно ж робить його ще більш привабливим!

Кількість порцій: 6-8
  • Лохина - 150 грам (свіжа або заморожена)
  • Борошно - 150 грам
  • Мигдаль - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сир - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Крем - 200 грам(20-30% жирності)
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчний жовток - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 0, 5 щіпки
пиріг з лохиною
Перший крок - готуємо тісто основи. Для цього потрібно подрібнити і скласти в одну миску наступні інгредієнти: борошно, сир, вершкове масло, подрібнений мигдаль, сіль.
пиріг з лохиною
Тісто перемішуємо за допомогою міксера і додаємо яйце.
пиріг з лохиною
У формочку на папір для випічки виливаємо тісто, разравниваем, проколюємо в деяких місцях виделкою або зубочисткою і прибираємо в холодильник приблизно на 40-60 хвилин.
пиріг з лохиною
Далі готуємо начинку. Для цього в тарілочці помічаємо три жовтка, сметану, ванілін і цукор.
пиріг з лохиною
Потім дістаємо тісто і заливаємо начинку. На начинку розкидаємо ягоди лохини. Далі розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо запікати пиріг на 30-40 хвилин. Пиріг буде готовий коли начинка застигне. Перш ніж подавати пиріг до столу або розрізати, необхідно дати пирогу охолонути.

Приємного!

Схожі рецепти