Пиріг з чорницею «Фінський»
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з лохиною "фінський" - дуже класне частування до будь-якого столу. Крім цього, пиріг з чорницею - бюджетний варіант, і це звичайно ж робить його ще більш привабливим!
Кількість порцій: 6-8
- Лохина - 150 грам (свіжа або заморожена)
- Борошно - 150 грам
- Мигдаль - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Крем - 200 грам(20-30% жирності)
- Яйце - 1 штука
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 0, 5 щіпки
Перший крок - готуємо тісто основи. Для цього потрібно подрібнити і скласти в одну миску наступні інгредієнти: борошно, сир, вершкове масло, подрібнений мигдаль, сіль.
Тісто перемішуємо за допомогою міксера і додаємо яйце.
У формочку на папір для випічки виливаємо тісто, разравниваем, проколюємо в деяких місцях виделкою або зубочисткою і прибираємо в холодильник приблизно на 40-60 хвилин.
Далі готуємо начинку. Для цього в тарілочці помічаємо три жовтка, сметану, ванілін і цукор.
Потім дістаємо тісто і заливаємо начинку. На начинку розкидаємо ягоди лохини. Далі розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо запікати пиріг на 30-40 хвилин. Пиріг буде готовий коли начинка застигне. Перш ніж подавати пиріг до столу або розрізати, необхідно дати пирогу охолонути.
Приємного!