Рецепт Ферганський плов фото

Ферганський плов
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете приготувати справжній ферганський плов? Тоді сміливо вирушайте на кухню і запасайтеся необхідними інгредієнтами, адже приготувати його може навіть початківець кулінар.

Опис приготування:

Якщо плов у вас не завжди вдається більше схожий на кашу, то приготуйте ферганський плов за цим рецептом і у вас вийде справжнє традиційне узбецьке блюдо. Рецепт нескладний, головне - уважність. Хай щастить!

  • М'ясо - 1.5 кілограма
  • Мал - 1 кілограм
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Часник - 2-3 штук (цілком головки)
  • Гострий перець - 2-3 штук
  • Сало - 100 грам
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Зіра - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куркума і паприки - 1 щіпка (по бажанню)
ферганський плов - фото крок 1
1. Класичний рецепт ферганського плову припускає використання баранини і курдючного сала. Втім, його можна злегка змінити, використовуючи ті інгредієнти, які є вдома.
ферганський плов - фото крок 2
2. У глибокому казані (або іншої ємності для приготування плову) розтопити на сильному вогні сало. Коли жиру буде досить, дістати шматочки сала, а до жиру влити трохи рослинного масла.
ферганський плов - фото крок 3
3. Цибулини очистити і крупно нарізати. Надіслати в казан до розпеченого маслу.
ферганський плов - фото крок 4
4. Лук повинен буквально варитися в маслі, при цьому необхідно стежити, щоб він не згорів.
ферганський плов - фото крок 5
5. Через кілька хвилин можна закладати м'ясо. Його необхідно помити, просушити і нарізати порційними шматочками (краще зробити це заздалегідь).
ферганський плов - фото крок 6
6. Через 3-5 хвилин м'ясо вже стане золотитися і придбає апетитну кірочку.
ферганський плов - фото крок 7
7. Саме час закладати морква. Її необхідно заздалегідь вимити, очистити і нарізати соломкою.
ферганський плов - фото крок 8
8. Приправити м'ясо дрібкою зіри.
ферганський плов - фото крок 9
9. При бажанні можна додати ще куркуму і паприку.
ферганський плов - фото крок 10
10. Надіслати в казан цілком головки часнику і стручки гострого перцю.
ферганський плов - фото крок 11
11. Залити весь вміст казана водою.
ферганський плов - фото крок 12
12. Спробувати і при необхідності посолити або додати спецій. Гасити близько 1 години під щільно закритою кришкою. Потім вийняти часник і перець на окрему тарілку (але не викидати). Надіслати в казан заздалегідь промитий і замочений в холодній воді рис.
ферганський плов - фото крок 13
13. Необхідно гасити плов на повільному вогні без кришки, поки не википить вся вода.
ферганський плов - фото крок 14
14. Саме час відправити назад в казан часник з перцем, накрити кришкою і на повільному вогні томити ще близько півгодини. От і все, традиційний ферганський плов в домашніх умовах готовий.

Схожі рецепти