Фарширований перець у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, кому-то більше подобається готувати такий перець традиційним способом на плиті, але мені набагато зручніше робити його в духовці, а щоб перець швидше приготувався, його слід загорнути у фольгу.
Такий перець одне з моїх найулюбленіших страв, я завжди їдять його з превеликим задоволенням, тому і робити ніколи цю смакоти не лінуюся. І найкращий, на мій погляд, варіант приготування такої страви - це простий рецепт фаршированого перцю в фользі, яким я хочу поділитися з вами. Сам процес фарширування в принципі цілком звичайний, але ось запікати перець ми будемо в духовці, а щоб він швидше приготувався, накриємо його фольгою. Хочете - вірте, хочете - немає, але фарширований перець у фользі в домашніх умовах виходить неймовірно смачний, мені і всім моїм рідним це блюдо шалено подобається.
- Перець болгарський - 6 штук
- Фарш - 800 грам (яловичина + свинина)
- Сир "пармезан" - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в соус)
- Морква - 1 штука
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Паста томатна - 8 Ст. Ложок(1 - в фарш, 1 - в соус, 6 - в перці)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кріп свіжий - 30 грам
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Отже, почнемо з підготовки перців, для цього видалимо плодоніжки, зріжемо то місце, де вона кріпилася. Після цього акуратно витягаємо насіння і промиваємо перці під проточною водою.
З низу теж слід зрізати невеликий шматочок, щоб перці були більш стійкими.
Далі чистимо цибулю і нарізаємо його дрібно, морква трьом на крупній тертці.
Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.
Тепер викладаємо м'ясний фарш в глибоку миску, додаємо до нього обсмажені овочі, тертий "пармезан", подрібнений кріп і часник, Мал, розведену в 100 мл води томатну пасту.
Солимо і перчимо все за смаком, ретельно втручаємося фарш до однорідного стану.
Потім ми беремо досить глибоку форму для запікання і наливаємо в неї 300 мл бульйону, додаємо мелений перець і томатну пасту.
Перемішуємо все гарненько і додаємо в цю масу нарізану півкільцями цибулину - тепер соус готовий.
Далі фаршируємо перці приготованим фаршем і виставляємо їх у форму.
У кожен перець додаємо по столовій ложці томатної пасти.
Накриваємо перці зрізаною частиною, до якої кріпилася плодоніжка.
Дуже щільно накриваємо форму фольгою і відправляємо її а розігріту до 190-200 градусів духовку, запікаємо перці близько години.
Після закінчення часу фольгу знімаємо і ще півгодини готуємо перці без неї.
Ну а далі як зазвичай викладаємо ароматні перчики на тарілку і подаємо їх зі сметанкою до столу. Смачного!