Фаршировані яйця зі шпротами і червоною ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів з фаршированими яйцями дуже багато. Розповім, як приготувати фаршировані яйця зі шпротами і червоною ікрою. Це насправді дуже смачна і ситна закуска для фуршету або свята.
Нафарширувати яйця можна чим завгодно, начинку можна зробити просту (з жовтка і смаженого лука) або більш вишуканий і складний варіант - з червоної риби, ікри, сиру та ін. Важливо не переварити яйця, інакше жовток стане не жовтого кольору, сильно потемніє. Рекомендую підсолити воду при їх варінні, тоді шкаралупа не лопне і білок залишиться цілим.
- Яйця - 8 штук
- Шпроти - 1 штука (банку)
- Ікра червона - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Кріп - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Яйця заливаю холодною водою, кладу дрібку солі і відварюю після закипання 7 хвилин, потім охолоджують під холодною водою і очищаю. Розрізаю кожне на 2 частини, виймаю жовток.
2. Складаю всі жовтки в миску, розминаю їх виделкою до отримання однорідної маси.
3. Часник чищу і подрібнюю за допомогою дрібної терки, кріп мою і нарізаю дрібно.
4. До жовтка додаю часник і зелень, за смаком солю і перчу, кладу майонез, перемішую.
5. Кожну половинку яйця фарширую приготовленої сумішшю.
6. Шпроти використовую невеликі, викладаю кожну рибку на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
7. Кладу рибку животиком вниз в начинку на яйці.
8. Прикрашаю яйця ікрою і гілочкою зелені, подаю на стол сразу же, поки рибка з ікрою НЕ обвітрилися, смачного!