Рецепт Farinata фото

Farinata
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Фаріната - це італійська коржик, яка робиться з нутовой борошна. На своїй батьківщині вона набула широкого поширення і стала дуже популярною. Її вживають з супами і бульйонами замість хліба.

Опис приготування:

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати Фаріната, то прочитайте цей рецепт. Він буде вам підмогою, якщо в будинку несподівано закінчиться хліб. Лук надає Фаріната пікантну солодкувату ноту. Саме те для перших страв!

  • Гайка - 100 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Лук червоний - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
Farinata - фото крок 1
Візьміть нут і перемеліть його в кавомолці. У вас повинно вийти сто грам борошна. Для того, щоб в ній не було великих часток нуту, просійте її два рази через сито.
Farinata - фото крок 2
Влийте в більшу миску з високими бортиками теплу питну воду. Додавайте в неї борошно по одній ложці і ретельно перемішайте віночком.
Farinata - фото крок 3
Додайте до отриманого тесту половину порції рослинного масла. В Італії використовують оливкова, але можна обійтися звичайним рослинним без запаху. Додайте сіль і спеції на свій розсуд. Залиште тісто постояти на кілька годин.
Farinata - фото крок 4
Очистіть фіолетовий лук від лушпиння і наріжте його тонкими кільцями. Роз'єднувач їх. Товщина кілець повинна складати буквально кілька міліметрів.
Farinata - фото крок 5
Змастіть форму для запікання олією. Бажано використовувати чавунну сковороду з товстим дном. Вилийте в неї тісто. Викладіть в тісто нарізану кільцями цибулю. Запікайте двадцять хвилин при температурі 220 градусів.

Схожі рецепти