Farinata
(покроковий рецепт з фото)
Фаріната - це італійська коржик, яка робиться з нутовой борошна. На своїй батьківщині вона набула широкого поширення і стала дуже популярною. Її вживають з супами і бульйонами замість хліба.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати Фаріната, то прочитайте цей рецепт. Він буде вам підмогою, якщо в будинку несподівано закінчиться хліб. Лук надає Фаріната пікантну солодкувату ноту. Саме те для перших страв!
- Гайка - 100 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Лук червоний - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Візьміть нут і перемеліть його в кавомолці. У вас повинно вийти сто грам борошна. Для того, щоб в ній не було великих часток нуту, просійте її два рази через сито.
Влийте в більшу миску з високими бортиками теплу питну воду. Додавайте в неї борошно по одній ложці і ретельно перемішайте віночком.
Додайте до отриманого тесту половину порції рослинного масла. В Італії використовують оливкова, але можна обійтися звичайним рослинним без запаху. Додайте сіль і спеції на свій розсуд. Залиште тісто постояти на кілька годин.
Очистіть фіолетовий лук від лушпиння і наріжте його тонкими кільцями. Роз'єднувач їх. Товщина кілець повинна складати буквально кілька міліметрів.
Змастіть форму для запікання олією. Бажано використовувати чавунну сковороду з товстим дном. Вилийте в неї тісто. Викладіть в тісто нарізану кільцями цибулю. Запікайте двадцять хвилин при температурі 220 градусів.