Фалафель з гороху
(покроковий рецепт з фото)
Класичний фалафель готують з турецького гороху - нуту. А що вийде, якщо замінити його на звичайний? Фалафель з гороху не поступається своєю традиційною версією.
Докладніше, як приготувати фалафель з гороху, я розповім нижче. Не додавайте в фарш борошно, це псує смак готового блюда. Замість петрушки можна взяти кінзу, якщо любите. Виходять смачні маленькі котлетки з рум'яною скоринкою. Так що, беріть рецепт на замітку!
- Горох - 120 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Чорний перець мелений - 1/4 чайних ложки
- Koriandr - 1/3 чайних ложки
- Петрушка - 1/3 пучка
- Рослинна олія - 1/2 склянки (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Горох замочити на ніч у воді. Потім промийте та висушіть за допомогою кухонного рушники.
Зелень порубати ножем, цибуля і часник наріжте кубиками. Подрібніть горох разом з цибулею і часником в м'ясорубці. Додайте сіль, перець і спеції.
Скачайте з отриманого фаршу котлетки розміром з волоський горіх.
Обсмажте фалафель у великій кількості масла до золотистої скоринки.
Фалафель з гороху готовий, смачного!