Фалафель гамбургер
(покроковий рецепт з фото)
Бургери люблять все! І вегетаріанці в тому числі. Адже для смачного бургера м'ясо зовсім необов'язковий елемент. Спробуйте приготувати бургери з фалафель і ви погодитеся зі мною - це дуже смачно!
Нут багатий рослинним білком і має чудовий горіховий присмак. Фалафель дуже популярний на Близькому Сході і, поряд з хумусом і шавермой, є основним вуличним фаст-фудом. Приготуйте його будинку самі, тим більше, що в цьому немає нічого складного.
- Гайка - 1 Склянка (фалафель: всі продукти нижче)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (средненго розміру)
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - 1/2 пучка
- Кінза свіжа - 1/2 пучка
- Віруючі - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1/3 чайних ложки
- Каррі порошок - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Йогурт натуральний - 4 Ст. Ложки (соус: всі продукти нижче)
- Віруючі - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця зернова - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Булочки для бургера - 3 штуки
Нут замочити в холодній воді на 10 годин. Влітку краще це робити в холодильнику.
Промийте нут і перекладіть в чашу блендера. Пробийте в пульсовом режимі в крихту разом з цибулею, часником і зеленню. Додайте свежерастолченние прянощі, сіль, тахіну і ще раз пробийте. Введіть борошно і розпушувач, перемішайте.
Вологими руками сформуйте круглі котлети.
Обсмажте на розігрітій олії до рум'яної скоринки з обох сторін.
Викладіть на серветки для видалення надлишків олії.
Викладіть на серветки для видалення надлишків олії.
Для соусу змішайте всі складові. Строгі вегетаріанці можуть просто змішати тахіну з лимонним соком, оливковою олією і гірчицею. Промийте і просушіть салат. Наріжте тонко цибулю, гострий перець, помідори і мариновані огірки. Я брала малосольні - відмінно вписалися. Булочки розріжте навпіл і підсмажте без масла на грилі з боку зрізу. Зберіть бургери, щедро змащуючи булочки соусом і додаючи овочі за смаком.
І відразу ж подавайте, не даючи булочкам розмокнути, а фалафель - охолонути. Смачного!