Рецепт Фалафель в лаваші фото

Фалафель в лаваші
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня , Єврейська кухня
Овочі , Бобові , Лаваш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Фалафель - смажені у фритюрі кульки з нуту. Якщо фалафель загорнути в лаваш, вийде відмінна заміна шаверму. Котлетки з нуту виходять не тільки смачними, але і ситними.

Опис приготування:

Класичний фалафель має форму кулі, але я рекомендую зробити плоскі котлетки - їх зручніше загортати в лаваш. Якщо любите, в фарш можна додати кінзу і зіру. Не додавайте в фарш борошно, це тільки зіпсує смак! А детальніше, як приготувати фалафель в лаваші, я розповім нижче.

  • Гайка - 120 грам
  • Лаваш - 4 штуки
  • Огірок - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Салат - 1/2 пучка
  • Петрушка - 1/3 пучка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1/3 штуки
  • Часниковий соус - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Коріандр мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 1/2 склянки (для смаження)
фалафель в лаваші - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
фалафель в лаваші - фото крок 2
Нут замочіть на ніч. Потім промийте і добре обсушити за допомогою кухонного рушники.
фалафель в лаваші - фото крок 3
Подрібніть нут в м'ясорубці разом із зеленню, цибулею і часником. Додайте у фарш все спеції.
фалафель в лаваші - фото крок 4
Сформуйте з фаршу маленькі плоскі котлетки.
фалафель в лаваші - фото крок 5
Обсмажте фалафель на сковороді у великій кількості олії до золотистого кольору.
фалафель в лаваші - фото крок 6
Лаваш змастіть часниковим соусом. На один край викладіть листя салату і порізані на кружальця огірок з помідором.
фалафель в лаваші - фото крок 7
Зверху викладіть фалафель. Закрутіть лаваш конвертиком. Готовий рол обсмажте на сухій сковороді або грилі пару хвилин.
фалафель в лаваші - фото крок 8
Фалафель в лаваші готовий, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти