Фалафель з хумусом
(покроковий рецепт з фото)
Фалафель з хумусом - саме фантастичне блюдо з усіх! Я чесно можу сказати: це моя улюблена страва! Це справжній вегетаріанський фастфуд, який при цьому дуже смачний і поживний.
Фалафель зазвичай подають в піті або в лаваші разом зі свіжими овочами. Ось чому це основне вегетаріанське блюдо на Сході. Піта або лаваш продаються в будь-якому супермаркеті, але коржі можна зробити і самій, якщо є таке бажання.
- Цибуля - 800 грам
- Часник - 4 зубчики
- Гайка - 900 грам
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. За допомогою комбайна подрібніть 400 грам нуту, додайте 1 столову ложку води, 2 дрібно нарізаних цибулі, часник, кмин, koriandr, сіль і перець, розпушувач і борошно. Після додайте ще 400 грам нуту. Все дуже ретельно подрібніть в однорідну масу, якщо вам здається, що вона недостатньо кремообразная, додайте ще трохи води.
2. Помістіть суміш у ємність і остудіть її протягом 30 хвилин.
3. У цей час зробіть хумус. У чашу блендера помістіть 100 грам нуту, 3 ç.l. Води, додайте 1 зубчик часнику, сік половини лимона, 3 столові ложки оливкової олії, сіль, трохи петрушки і коріандру. Подрібніть все до гладкої консистенції, при необхідності додайте воду.
4. З першої маси зліпити круглі пиріжки і присипте трохи борошном.
5. Обсмажте фалафель з кожного боку по 3-4 хвилини в сковороді на рослинній олії. Подавайте блюдо з пряним хумусом.