Рецепт Фалафель в духовці фото

Фалафель в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Бобові
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок

Прекрасна пісна або вегетаріанська закуска для всіх, хто цінує низькокалорійні, але ситні блюда! Щоб приготувати фалафель в духовці вам знадобляться лише бажання і трохи часу!

Багато хто пробував фалафель в кіосках на вулиці або в інших фаст-фудах. Але там його готують у фритюрі, що, погодьтеся, не їсти здорово. Пропоную спробувати приготувати фалафель в духовці. Це легко і навіть простіше, ніж смажити його в маслі. Для приготування фалафель в духовці знадобиться нут (його можете подрібнити сухим або замочити попередньо), кунжут, яйце і зелень.

  • Гайка - 500 грам
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Білі сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
  • Перець - 2 штуки
  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Огірок - 0, 5 штуки
  • Грецький йогурт - 180 грам
  • Лимонний сік - За смаком
фалафель в духовці - фото крок 1
Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
фалафель в духовці - фото крок 2
Подрібніть нут, 2 зубчики часнику, червону цибулину і пучок петрушки.
фалафель в духовці - фото крок 3
Перемішайте, додайте сухарі, обсмажений кунжут, яйце, спеції, посоліть і поперчіть за смаком. Знову перемішайте.
фалафель в духовці - фото крок 4
Скачайте з отриманої маси кульки, збризніть їх маслом рослинним і відправте в розігріту до 200 градусів духовку запікатися до готовності.
фалафель в духовці - фото крок 5
Овочі тим часом почистіть і поріжте на брусочки. Приправити сіллю і poperčite, змастіть маслом рослинним - і можете відправити в духовку на інший рівень пекти разом з фалафель.
фалафель в духовці - фото крок 6
Підготуйте соус: огірок очистити, видаліть у нього насіння, подрібніть, додайте в йогурт грецький, додайте 2 подрібнених зубчики часнику, за смаком додайте сік лимонний і спеції. Якщо хочете, додайте подрібнений кріп або петрушку.
фалафель в духовці - фото крок 7
Коли фалафель підрум'яниться і пропечеться, діставайте його з духовки разом з овочами.
Подавайте з соусом.
фалафель в духовці - фото крок 8
Готовий фалафель в духовці дуже хороший в теплому вигляді, але і остиглий не втрачає смак. Смачного!

Схожі рецепти