Фалафель в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасна пісна або вегетаріанська закуска для всіх, хто цінує низькокалорійні, але ситні блюда! Щоб приготувати фалафель в духовці вам знадобляться лише бажання і трохи часу!
Багато хто пробував фалафель в кіосках на вулиці або в інших фаст-фудах. Але там його готують у фритюрі, що, погодьтеся, не їсти здорово. Пропоную спробувати приготувати фалафель в духовці. Це легко і навіть простіше, ніж смажити його в маслі. Для приготування фалафель в духовці знадобиться нут (його можете подрібнити сухим або замочити попередньо), кунжут, яйце і зелень.
- Гайка - 500 грам
- Червона цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Білі сухарі - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Перець - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Огірок - 0, 5 штуки
- Грецький йогурт - 180 грам
- Лимонний сік - За смаком
Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Подрібніть нут, 2 зубчики часнику, червону цибулину і пучок петрушки.
Перемішайте, додайте сухарі, обсмажений кунжут, яйце, спеції, посоліть і поперчіть за смаком. Знову перемішайте.
Скачайте з отриманої маси кульки, збризніть їх маслом рослинним і відправте в розігріту до 200 градусів духовку запікатися до готовності.
Овочі тим часом почистіть і поріжте на брусочки. Приправити сіллю і poperčite, змастіть маслом рослинним - і можете відправити в духовку на інший рівень пекти разом з фалафель.
Підготуйте соус: огірок очистити, видаліть у нього насіння, подрібніть, додайте в йогурт грецький, додайте 2 подрібнених зубчики часнику, за смаком додайте сік лимонний і спеції. Якщо хочете, додайте подрібнений кріп або петрушку.
Коли фалафель підрум'яниться і пропечеться, діставайте його з духовки разом з овочами.
Подавайте з соусом.
Подавайте з соусом.
Готовий фалафель в духовці дуже хороший в теплому вигляді, але і остиглий не втрачає смак. Смачного!