Dzhelatto
(покроковий рецепт з фото)
Dzhelatto (воно ж Джелато і желат) - італійський десерт, який дуже схожий на морозиво. Хоча відмінності між ними є, так як це ласощі містять менше жирів, але більше цукру.
Головне в цьому рецепті взяти за основу молоко з яйцями, вершками і цукром, а зі смаками і добавками можна сміливо експериментувати. Уявіть, скільки можна всього придумати смачного! Тому обов'язково прочитайте про те, як приготувати Джелатто з "нутеллою" . Десерт на будь-який дитяче свято.
- Молоко - 600 мілілітрів
- Вершки жирні - 120 мілілітрів
- Цукор - 70 грам
- Яєчний жовток - 4 штуки
- "Nutella" - 1, 5 Ст. Ложки
Жовтки збийте з цукром в єдину консистенцію.
У каструлі нагрійте молоко з вершками на повільному вогні до утворення пінки.
Потім до молочної суміш додайте желтковую. Перемішуйте масу дерев'яною ложкою до єдиного стану.
Потім додайте "нутеллу" і ще раз перемішайте.
Масу пропустіть через дрібне сито, щоб уникнути грудочок.
Перекладіть суміш на ніч в холодильник або на пару годин в морозильник.
Після цього Джелатто покладіть в мороженицу. Готуйте по інструкції. Приємною дегустації!