Рецепт Dzıkka фото

Dzıkka
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Крупи , Манька
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Дзикка - національне блюдо осетинської кухні. Готується на основі сметани та борошна, за смаком і консистенцією нагадує кашу. Найчастіше дзикку подають на сніданок або полуденок в холодному або гарячому вигляді.

Опис приготування:

Перед вами - рецепт, який підкаже, як приготувати дзикку. Можна використовувати як пшеничне борошно, так і кукурудзяну. Готують дзикку в казанку або глиняному горщику. Іноді додатково додається осетинський сир. Готову страву можна їсти гарячим або остиглим, як вам більше сподобається. Хай щастить!

  • Крем - 1000 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Манька - 80 грам
  • Сіль - 1 За смаком
  • Вода - 1 За смаком
Dzıkka - фото крок 1
Просіваємо манну крупу і пшеничне борошно. У каструльці кип'ятимо сметану. У киплячу сметану потроху засипаємо манку і борошно. Помішуємо.
Dzıkka - фото крок 2
Солимо до смаку і вливаємо трохи води, якщо здається, що маса надто густа. Готуємо до появи на поверхні жирових плям.
Dzıkka - фото крок 3
Смачного!

Схожі рецепти