Dzıkka
(покроковий рецепт з фото)
Дзикка - національне блюдо осетинської кухні. Готується на основі сметани та борошна, за смаком і консистенцією нагадує кашу. Найчастіше дзикку подають на сніданок або полуденок в холодному або гарячому вигляді.
Перед вами - рецепт, який підкаже, як приготувати дзикку. Можна використовувати як пшеничне борошно, так і кукурудзяну. Готують дзикку в казанку або глиняному горщику. Іноді додатково додається осетинський сир. Готову страву можна їсти гарячим або остиглим, як вам більше сподобається. Хай щастить!
- Крем - 1000 грам
- Борошно - 80 грам
- Манька - 80 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Вода - 1 За смаком
Просіваємо манну крупу і пшеничне борошно. У каструльці кип'ятимо сметану. У киплячу сметану потроху засипаємо манку і борошно. Помішуємо.
Солимо до смаку і вливаємо трохи води, якщо здається, що маса надто густа. Готуємо до появи на поверхні жирових плям.
Смачного!