Дощ з брокколі та тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Кажуть, що це рецепт Кіша з брокколі і тунцем належить французам. Можливо. Я ж запозичила його у своєї мами. Консервований тунець і брокколі - приголомшливий дует! Спробуйте.
Кіш з брокколі і тунцем відмінно служить самостійним обіднім стравою. Він - ситний і смачний. Вистачає невеликого шматочка Кіша щоб наїстися. Він подобається як дітям, так і дорослим. Для більшої пікантності ви можете додати рубаного часнику, але я не стала, люблю ніжний смак цього Кіша. І солити, раджу, також трохи. Консервований тунець досить солонуватий. Насолоджуйтесь!
- Брокколі - 500 грам
- Консервований тунець - 200 грам
- Крем - 250 мілілітрів (бажано 15%)
- Яйце - 3 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Твердий сир - 200 грам
Спочатку зробимо заснування нашого Кіша. Змішайте борошно, два яйця і вершкове масло.
Заважайте до однорідної консистенції.
Отримане тісто розкачати.
Викладіть розкатану корж у форму для випікання, виконайте в підставі дірочки виделкою.
Випікайте основу під киш з брокколі і тунцем в розігрітій на 180 градусів духовці 10 хвилин, поки він не стане трохи золотистим:)
Зваріть брокколі. Можна не до повної готовності. І викладіть варену брокколі на основу для Кіша. Основу не вистачало з форми для випікання:)
Тепер поверх брокколі укладіть консервований тунець.
Збийте яйце зі сметаною.
Додати сіль, поперчіть і перемішайте ще раз.
Вилийте готову масу на киш з брокколі і тунцем. Рівномірно розподіліть.
Натріть твердий сир і розсипте його по поверхні Кіша:)
Запікайте киш з брокколі і тунцем в розігрітій на 180 градусів духовці 30 хвилин:) Смачного!