Рецепт Домашня яєчна локшина фото

Домашня яєчна локшина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Яйця
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарніри

Сьогодні полиці численних магазинів заповнені локшиною різних видів. Але домашню локшину вони не складуть конкуренцію. Пропоную рецепт простий яєчної локшини, яку зможе приготувати кожен.

Локшина, яку ви приготуєте своїми руками має особливий, ніжний смак і яскравий, жовтий колір. Вона ідеально підходить для супів, бульйонів і гарнірів. Звичайно, процес займе трохи часу і сил, але складного тут нічого немає. Якщо ви хочете приготувати домашню локшину про запас, то просушіть її при кімнатній температурі кілька годин до ламкого стану. Після викладіть в сито і потрусіть, щоб позбутися від залишків борошна. Перекладіть локшину в полотняний мішечок або в ємність з кришкою.

  • Борошно пшеничне - 240 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
домашня яєчна локшина - фото крок 1
Візьміть борошно пшеничне, яйця і сіль для приготування домашньої локшини.
домашня яєчна локшина - фото крок 2
Яйця розбийте в миску.
домашня яєчна локшина - фото крок 3
Додайте сіль і збийте яйця з сіллю, як з омлету.
домашня яєчна локшина - фото крок 4
Всипте борошно і перемішайте. Якщо тісто вийде сухим, то налийте трохи води, буквально 1-2 столові ложки.
домашня яєчна локшина - фото крок 5
Замісити круте, гладке, однорідне тісто протягом 7-10 хвилин, посипаючи стіл борошном.
домашня яєчна локшина - фото крок 6
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в холод на 1-2 годину.
домашня яєчна локшина - фото крок 7
Після дістаньте тісто з холодильника і розріжте на дві частини.
домашня яєчна локшина - фото крок 8
Кожну частину тіста розкачати в дуже тонкий пласт.
домашня яєчна локшина - фото крок 9
За допомогою ножа наріжте тісто на смужки шириною 1 сантиметр.
домашня яєчна локшина - фото крок 10
Домашня яєчна локшина готова. Її можна відразу зварити і подавати до столу.

Схожі рецепти