Домашня яєчна локшина
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.
Сьогодні полиці численних магазинів заповнені локшиною різних видів. Але домашню локшину вони не складуть конкуренцію. Пропоную рецепт простий яєчної локшини, яку зможе приготувати кожен.
Опис приготування:
Локшина, яку ви приготуєте своїми руками має особливий, ніжний смак і яскравий, жовтий колір. Вона ідеально підходить для супів, бульйонів і гарнірів. Звичайно, процес займе трохи часу і сил, але складного тут нічого немає. Якщо ви хочете приготувати домашню локшину про запас, то просушіть її при кімнатній температурі кілька годин до ламкого стану. Після викладіть в сито і потрусіть, щоб позбутися від залишків борошна. Перекладіть локшину в полотняний мішечок або в ємність з кришкою.
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Візьміть борошно пшеничне, яйця і сіль для приготування домашньої локшини.
Яйця розбийте в миску.
Додайте сіль і збийте яйця з сіллю, як з омлету.
Всипте борошно і перемішайте. Якщо тісто вийде сухим, то налийте трохи води, буквально 1-2 столові ложки.
Замісити круте, гладке, однорідне тісто протягом 7-10 хвилин, посипаючи стіл борошном.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в холод на 1-2 годину.
Після дістаньте тісто з холодильника і розріжте на дві частини.
Кожну частину тіста розкачати в дуже тонкий пласт.
За допомогою ножа наріжте тісто на смужки шириною 1 сантиметр.
Домашня яєчна локшина готова. Її можна відразу зварити і подавати до столу.