Домашня яєчна локшина
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні полиці численних магазинів заповнені локшиною різних видів. Але домашню локшину вони не складуть конкуренцію. Пропоную рецепт простий яєчної локшини, яку зможе приготувати кожен.
Локшина, яку ви приготуєте своїми руками має особливий, ніжний смак і яскравий, жовтий колір. Вона ідеально підходить для супів, бульйонів і гарнірів. Звичайно, процес займе трохи часу і сил, але складного тут нічого немає. Якщо ви хочете приготувати домашню локшину про запас, то просушіть її при кімнатній температурі кілька годин до ламкого стану. Після викладіть в сито і потрусіть, щоб позбутися від залишків борошна. Перекладіть локшину в полотняний мішечок або в ємність з кришкою.
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Візьміть борошно пшеничне, яйця і сіль для приготування домашньої локшини.
Яйця розбийте в миску.
Додайте сіль і збийте яйця з сіллю, як з омлету.
Всипте борошно і перемішайте. Якщо тісто вийде сухим, то налийте трохи води, буквально 1-2 столові ложки.
Замісити круте, гладке, однорідне тісто протягом 7-10 хвилин, посипаючи стіл борошном.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в холод на 1-2 годину.
Після дістаньте тісто з холодильника і розріжте на дві частини.
Кожну частину тіста розкачати в дуже тонкий пласт.
За допомогою ножа наріжте тісто на смужки шириною 1 сантиметр.
Домашня яєчна локшина готова. Її можна відразу зварити і подавати до столу.