Домашній сир в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Свіжий домашній сир на хінді називається панир, а в слов'янських країнах - спресований сир. Жоден інший сир не може зрівнятися з ним по універсальності застосування, смаку і користі.
Молоко краще брати незбиране непастеризоване, але якщо такого немає, то підійде і пастеризоване, але обов'язково натуральне. З магазинного молока теж вийде, але вихід продукту буде дуже маленький, з 1, 5 літра ви отримаєте 200 г сиру, не більше. А ось при додавання хлористого кальцію і при використанні незбираного молока, кількість сиру буде значно більше. Дивіться рецепт і запам'ятовуйте, як приготувати "домашній сир в мультиварці"! хай щастить!
- Молоко - 1, 5 L
- Лимон - 1 штука (знадобиться 3 ст. L. Свіжого соку )
- Сіль - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. Ось такий простий набір продуктів нам знадобиться: молоко, лимон, сіль за бажанням. Також в молоко можна додавати кальцію хлорид, щоб зробити сир з високим вмістом кальцію, я зазвичай додаю на літр молока 1-2 ампули, але це за бажанням.
2. Перелийте молоко в каструлю мультиварки. Додайте сіль. Встановіть каструлю в мультиварку, виберіть режим "підігрів", на цьому режимі молоко повинно закипіти через якийсь час.
3. Поки молоко нагрівається, razrezhyte лимон 2 частини, вичавити сік, процідіть його від кісточок.
4. Коли молоко почне підніматися, додайте до нього лимонний сік. Майже відразу ж сир відокремиться від прозорої сироватки. Дістаньте каструлю з мультиварки. Якщо хочете додати кальцій, то робіть це зараз.
5. Відкиньте на марлю. Промийте його під струменем холодної води півхвилини, щоб він став щільніше і щоб видалити лимонний сік, який може зіпсувати смак сиру.
6. Якщо потрібен м'який сир, то необхідно затягнути марлю тугіше і вичавити сироватку. Якщо потрібен твердий сир, ви можете пов'язати марлю і поставити під прес. Чим довше сир буде перебувати під пресом, тим щільніше вийде. Для середньої щільності залиште сир під пресом на 40 хвилин.
7. Зніміть прес, дістаньте сир з марлі. Пробуйте!