Домашній грильяж
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування домашнього грильяжу. Такі цукерки в домашніх умовах приготувати дуже легко. Для їх приготування використовують шоколад, цукор і волоські горіхи.
Кількість порцій: 25
- Шоколад - 200 грам
- Горіхи волоські - 250 грам
- Цукор - 150 грам
- Сік лимона - 20 мілілітрів
1. В першу чергу начистив волоських горіхів, потім використовуючи гострий ніж наріжемо їх невеликими шматочками.
2. Заливаємо в каструлю п'ятдесят мл води і всипаємо туди цукор. Ставимо каструлю на вогонь і варимо на невеликому вогні (сироп повинен загуснути і придбати золотистий відтінок). Тепер додаємо сюди лимонний сік (так грильяж не виглядатиме склоподібним) і все добре перемішуємо.
3. Потім всипаємо заздалегідь дрібно нарізані волоські горіхи, за допомогою ложки ретельно все перемішуємо. Шматочки горіхів повинні бути з усіх боків покриті сиропом.
4. Використовуючи ложку формуємо з цієї суміші кульки (невеликого розміру) і викладаємо їх на тарілку або блюдо, попередньо змащені вершковим маслом. Для того, щоб ще не остиглий грильяж не прилипав, періодично ложку мачає в холодну воду. Хвилин двадцять-тридцять даємо грильяж на те, щоб він застиг.
5. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Беремо грильяжні кульки, опускаємо в розігрітий шоколад і складаємо на блюдо, змазане вершковим маслом. Прибираємо в прохолодне місце, поки цукерки повністю не застигнуть.