М'який грильяж
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили побалувати себе домашнім десертом, то зверніть увагу на рецепт м'якого грильяжу, такий варіант приготування обов'язково сподобається вам і стане улюбленим домашнім ласощами.
Придивіться до цього чудового рецептом м'якого грильяжу, який готується дуже просто в умовах домашньої кухні. Складові, які в ньому використовуються, доступні. Фінансові витрати значно менше, ніж покупка готового грильяжу. Тим більше, що самостійно можна покласти свої улюблені горіхи, та ще й приготувати глазур. Десерт виходить дуже смачний.
- Какао-масло - 60 грам
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Насіння соняшника - 30 грам
- Насіння гарбузове - 30 грам
- Арахіс - 30 грам
- Горіхи волоські - 60 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Віскі - 50 мілілітрів
1. Влийте в каструлю невелику кількість води. Додайте цукровий пісок. Викладіть масло-какао і вершкове масло. Розігрійте все до однорідності.
2. Коли інгредієнти стануть однорідними, поступово всипати какао. Постійно помішуйте. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, продовжуючи помішувати.
3. Підсмажте очищений арахіс. Для цього використовуйте суху сковорідку без масла. Приблизно через три хвилини вимкніть вогонь.
4. Видавіть сік з половинки лимона. У м'яку суміш какао і масла викладіть насіння і горіхи. Потім додайте сік лимона, розмішайте. Після того, як я прохолода.
5. Коли суміш охолола, викладіть її на Пекарській папір, попередньо змащену вершковим маслом. Розрівняйте шар цієї суміші так, щоб товщина була приблизно 1 см. Поставте в холодильник хвилин на 40.
6. Після чого застиглий грильяж розріжте на рівні шматки. Приступайте до підготовки глазурі. Всі компоненти для виготовлення глазурі покладіть в каструлю. Поступово помішуючи, доведіть до кипіння. Шматочок грильяжу наколи виделкою і опустіть в теплу глазур. Потім перекладіть на пергамент. Після чого всі відправте в холодильник. Глазур захолоне через 30 хвилин. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати м'який грильяж, насолоджуйтеся десертом. Приємного чаювання.