Чізкейк, який виходить завжди
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування максимально простий, інгредієнти доступні, не потрібно шукати маскарпоне певної марки або ж готувати його з вершків самостійно. Рецепт вдалий і багаторазово перевірений.
Такий чізкей не вимагає особливих кулінарних навичок, приготувати може новачок. Найголовніше, вибрати смачний сир і контролювати температуру приготування. Сирний шар виходить ніжним і помірно солодким.
Пісочне тісто можна готувати з білої пшеничної муки або з цільнозерновий. Є спосіб ще простіше. Нижній шар можна приготувати з готового пісочного печива, подрібнивши його і з'єднавши з маслом. Готуйте сміливо, все просто і дуже смачно.
- Сир - 700 грам
- Цукор - 1 Склянка(2 ст. Ложки - в тісто, інше - в сирну масу)
- Крем - 1 Склянка
- Яйця - 5 штук(1 шт. - для тіста, 4 шт. - для сирного крему)
- Вершки - 100 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Настоянка ванілі - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Ягоди - 300 грам
Підготуємо інгредієнти.
У миску кладемо м'яке масло, додаємо 2 ложки цукру. Перемішуємо.
Додаємо яйце і настойку ванілі. Все перемішуємо. Замість настойки ванілі можна додати будь-який ароматний алкоголь, наприклад, коньяк.
Насипаємо борошно і розпушувач, замішуємо тісто.
Готове тісто розподіляємо рівним шаром по дну, робимо тонкий бортик по всьому периметру форми.
Далі, готуємо сирну масу. У миску насипаємо цукор, сіль і додаємо яйця. 4 шт. Середнього розміру. Збиваємо до піни.
Додаємо сир, вершки і сметану.
Все перемішуємо блендером до однорідної консистенції.
Сирну масу переливаємо в форму з тестом і відправляємо в розігріту духовку.
Випікаємо при температурі 170 градусів близько 30 хвилин. Далі, зменшуємо температуру до 150 і готуємо ще хвилин 10. Вимикаємо духовку і залишаємо в ній чізкейк на 10-15 хвилин.
Остиглий чізкейк виймаємо з форми. Прикрашаємо ягодами або шматочками фруктів, шоколадним або фруктовим кремом і подаємо до столу.
Смачний і простий у приготуванні чізкейк готовий. Пригощайтеся!