Домашні крутон
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.
Саморобні сухарики завжди знадобляться. Можете ласувати ними в будь-який момент, подати на стіл при зустрічі з друзями або використовувати для інших страв. Запам'ятайте, як приготувати домашні крутон.
Опис приготування:
Крутонами або грінки - це одне і теж. Відмінність тільки в хлібі, з якого вони готуються. Для крутонов беруть чіабатту або французький батон, для сухариків використовують звичайний хліб. Готові крутони можна приготувати з додаванням різних спецій, сиру, на сковороді або в духовці.
- Французький батон - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія (соняшникова, горіхове) - 3 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - За смаком
1. Наріжте хліб скибочками, потім невеликими шматочками довільної форми.
2. У сковороду влийте половину рослинного масла і викладіть відповідні спеції, розігрійте.
3. Викладіть половину підготовленого батона і перемішайте, щоб всі шматочки були покриті олією.
4. Обсмажте крутон до рум'яної скоринки і перекладіть на деко для охолодження.
5. Обсмажте другу частину батона до готовності і подавайте вже остиглі крутон.