Дієтична риба з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яку рибу, тушковану з овочами, можна назвати дієтичної. Блюдо підійде навіть для дитячого харчування, оскільки риба не смажиться і містить мінімальну кількість жиру.
Для приготування цієї страви підійде хек, минтай, лихоманка, тілапія, горбуші, короп. Набір овочів беріть на свій смак. Свіжі помідори можна замінити томатним морсом або томатною пастою. Дієтична риба з овочами виходить ароматною, ніжною і смачною.
- Хек - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Брюссельська капуста - 150 грам
- Квасоля зелена - 100 грам
- Помідор - 2 штуки
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Морква очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в каструлю.
Додайте нарізану цибулю, який попередньо очистіть і помийте.
Налийте рафінована соняшникова олія і трохи води. Гасіть лук з морквою під кришкою 7-8 хвилин.
Хек очистіть від луски, попатраєте і помийте. Видаліть чорну плівку всередині і наріжте шматочками.
До моркви і цибулі додайте брюссельську капусту і зелену квасолю.
Викладіть рибу в каструлю з овочами.
Помідори подрібніть будь-яким способом і додайте в каструлю.
Наливати 100 мл води і посоліть рибу з овочами.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте блюдо 20 хвилин до готовності всіх інгредієнтів.
Дієтична риба з овочами готова. Подавайте на обід або вечерю.