Дієтична риба з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.
Будь-яку рибу, тушковану з овочами, можна назвати дієтичної. Блюдо підійде навіть для дитячого харчування, оскільки риба не смажиться і містить мінімальну кількість жиру.
Опис приготування:
Для приготування цієї страви підійде хек, минтай, лихоманка, тілапія, горбуші, короп. Набір овочів беріть на свій смак. Свіжі помідори можна замінити томатним морсом або томатною пастою. Дієтична риба з овочами виходить ароматною, ніжною і смачною.
- Хек - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Брюссельська капуста - 150 грам
- Квасоля зелена - 100 грам
- Помідор - 2 штуки
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Морква очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в каструлю.
Додайте нарізану цибулю, який попередньо очистіть і помийте.
Налийте рафінована соняшникова олія і трохи води. Гасіть лук з морквою під кришкою 7-8 хвилин.
Хек очистіть від луски, попатраєте і помийте. Видаліть чорну плівку всередині і наріжте шматочками.
До моркви і цибулі додайте брюссельську капусту і зелену квасолю.
Викладіть рибу в каструлю з овочами.
Помідори подрібніть будь-яким способом і додайте в каструлю.
Наливати 100 мл води і посоліть рибу з овочами.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте блюдо 20 хвилин до готовності всіх інгредієнтів.
Дієтична риба з овочами готова. Подавайте на обід або вечерю.