Дієтична риба в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Яка вона - дієтична риба в духовці? Якщо ви приготуєте рибу у фользі без жирів і різних калорійних соусів, вона буде вважатися дієтичної. В даному випадку це скумбрія в лимонному соці.
Дієтична риба в духовці в домашніх умовах готується за класичним рецептом з мінімальним вмістом соусів і без жирів. Традиційно в таку рибу додають овочі, маринують в лимонному соці. На святковий стіл таку страву стане відмінним рішенням.
- Скумбрія - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Каперсами - За смаком
- Часник - За смаком
1. Готувати рибу в духовці завжди задоволення. Для дієтичного меню цілком підійде скумбрія.
2. Подрібнюємо (за смаком) часник, каперси і зелень петрушки. Цією сумішшю потрібно натерти рибу, додайте спеції і сіль за смаком. Перед цим слід скумбрію почистити і скропити трохи лимонним соком.
3. Зробіть невеликі надрізи і помістіть в них тонкі часточки лимона. Після цього по краях викладіть нарізані кільцями цибулю і моркву. Тепер рибу можна загорнути у фольгу.
4. Запікаємо рибу при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
5. Після запікання даємо рибі трохи постояти, видаляємо фольгу і нарізаємо рибку шматочками. Якщо подаєте на святковий стіл, то краще подавати її в цілому вигляді, прикрасивши лимоном і свіжими овочами.