Десерт «Panakota»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Десерт "Panakota" - справжній італійський шедевр, свято для гурмана. Готується він з вершків, варення, свіжих ягід і м'яти. Готую десерт до посиденьок з подругами, завжди має грандіозний успіх.
Опис приготування:
Десерт "Panakota" - це ніжний десерт з вершків та желатину, який був створений в італійському регіоні Емілія-Романья. Назва десерту на російську перекладається як «варений крем» або «варені вершки», але, а насправді, Десерт "Panakota" - це креязикай пудинг з різними добавками. В якості наповнювача десерту ми будемо використовувати ягідне варення, шматочки свіжих ягід і фруктів (будь-яких) і м'яти. Жахливо смачно! Розповідаю, як приготувати"Панакота" !
- Вершки 30% - 1000 мілілітрів
- Желатин - 12 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Ванілін - 3 грами
- Цукор - 100 грам
- Малинове варення - 1 Ст. Ложка
- Чорничне варення - 1 Ст. Ложка
- Свіжі ягоди - - За смаком
- Свіжа м'ята - - За смаком
Підготуємо всі необхідні для приготування Панакота інгредієнти.
В сотейник наливаем сливки.
Dolivaem Moloko (але не все, трохи потрібно залишити для розведення в ньому желатину), цукор. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму, варимо протягом 10 хвилин.
Желатин розбавляємо в невеликій кількості молока.
У ледь вируючу каструлю кладемо ванілін і варимо ще протягом 10 хвилин.
У каструлю додаємо желатин, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Суміш охолоджуємо, проціджуючи розливаємо по формах і відправляємо застигати в холодильник.
На застиглий десерт викладаємо два види варення, намагаючись не змішувати їх.
Прикрашаємо десерт свіжими ягодами.
І подаємо до столу. Приємного десерту