Деруни з сиром (бринзою)
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і дуже просте овочеве блюдо - деруни. Їх ще називають оладками, дерунами. Можна зробити такі з будь-яких овочів. Розповім простий варіант, як приготувати деруни з сиром (бринзою).
Виберіть один основний овоч: картопля, гарбуз, морква, буряк, кабачок, а до нього можна додати сир, інші овочі (в меншій кількості), спеції, зелень. Деруни краще не робити заздалегідь, а обсмажити перед подачею. Якщо кабачки занадто водянисті, краще після натирання віджати їх від надлишків рідини, тоді вони не пригорять на сковороді.
- Кабачки - 4 штуки
- Панірувальні сухарі - 1, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Бринза - 170 грам
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Свіжа м'ята - 3 штуки
- Koriandr - 2 штуки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
1. Вимийте кабачки, натріть їх на крупній тертці, потім відіжміть від надлишків рідини. Наріжте дрібно зелену цибулю, свіже листя м'яти і коріандру.
2. Додайте до кабачків і зелені яйця, панірувальні сухарі, розкришите бринзу, за смаком з сіллю.
3. Перемішайте все гарненько. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть деруни (на кожен по столовій ложці).
4. Обсмажуйте їх з двох сторін до рум'яної скоринки.
5. Подавайте їх відразу, смачного!