Рецепт Деруни з сиром (бринзою) фото

Деруни з сиром (бринзою)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Бринза, Кабачок, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Гарячі страви

Смачне і дуже просте овочеве блюдо - деруни. Їх ще називають оладками, дерунами. Можна зробити такі з будь-яких овочів. Розповім простий варіант, як приготувати деруни з сиром (бринзою).

Виберіть один основний овоч: картопля, гарбуз, морква, буряк, кабачок, а до нього можна додати сир, інші овочі (в меншій кількості), спеції, зелень. Деруни краще не робити заздалегідь, а обсмажити перед подачею. Якщо кабачки занадто водянисті, краще після натирання віджати їх від надлишків рідини, тоді вони не пригорять на сковороді.

  • Кабачки - 4 штуки
  • Панірувальні сухарі - 1, 5 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Бринза - 170 грам
  • Зелена цибуля - 0, 5 пучка
  • Свіжа м'ята - 3 штуки
  • Koriandr - 2 штуки
  • Рослинна олія - 1/4 склянки
деруни з сиром (бринзою) - фото крок 1
1. Вимийте кабачки, натріть їх на крупній тертці, потім відіжміть від надлишків рідини. Наріжте дрібно зелену цибулю, свіже листя м'яти і коріандру.
деруни з сиром (бринзою) - фото крок 2
2. Додайте до кабачків і зелені яйця, панірувальні сухарі, розкришите бринзу, за смаком з сіллю.
деруни з сиром (бринзою) - фото крок 3
3. Перемішайте все гарненько. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть деруни (на кожен по столовій ложці).
деруни з сиром (бринзою) - фото крок 4
4. Обсмажуйте їх з двох сторін до рум'яної скоринки.
деруни з сиром (бринзою) - фото крок 5
5. Подавайте їх відразу, смачного!

Схожі рецепти