Ватрушки з сиром, бринзою і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки - це смачна домашня випічка, знайома з дитинства. Готують ватрушки як правило зі здобного тіста, начинка ж може бути найрізноманітніша. У будь-якому випадку це дуже смачно!
Найчастіше готують ватрушки з солодкою начинкою, а я пропоную несолодкий варіант - ватрушки з сиром, бринзою і зеленню. Випічка виходить дуже ніжною, смачною, пишною і ароматною! Тісто просте в приготуванні, але дуже вдале. Обов'язково спробуйте! Особливо порадують такі ватрушки любителів сиру. Подаємо з чаєм, кава, молоком або як альтернативу хліба до гарячих страв. Дуже смачно!
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 6 грам (сухі швидкодіючі)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Рослинна олія - 40 грам
- Сир - 300 грам
- Бринза - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - по За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску просійте борошно, додайте цукор, дріжджі і 1/2 немає. L. Солі.
Влийте тепле молоко і додайте два яйця.
Все перемішайте і додайте сюди ж рослинне масло.
Замісити тісто, зберіть його в кулю, накрийте плівкою і приберіть в тепле місце.
Залиште тісто для підйому на 4 годину. За цей час обомніте його 2-3 рази, коли воно буде підніматися.
Для начинки перетріть сир через сито.
Додайте терту бринзу.
Будь-яку подрібнену свіжу зелень, яйце і трохи солі.
Перемішайте. Начинка готова.
Тісто розділіть на рівні шматочки, скачайте кульки і залиште їх для підйому приблизно на 15 хвилин. Потім кожен кульку розкачати в коло і зробіть по краю насічки ножем через 1 см.
Сформуйте борти ватрушки, підвертаючи розрізаний край тесту всередину, як на фото.
Перенесіть заготовки з тіста на деко, застелене пергаментом. Наповніть ватрушки начинкою і змастіть яйцем. Залиште на 20 хвилин для підйому.
Випікайте при 180 градусах близько 25 хвилин. Ватрушки з сиром, бринзою і зеленню готові.
Смачного!