Dapandzhi
(покроковий рецепт з фото)
Дапанджі - це уйгурське блюдо з курки і овочів. Подають його зазвичай з картоплею, рисом або локшиною. Блюдо досить просте, але дуже смачне і ситне. Спробуйте і Ви!
Ця страва подається в велике тарілці. У центр викладіть все м'ясо, а навколо нього викладіть картоплю або локшину. Перед подачею можна трохи посипати свіжою зеленню. Пригощайтеся!
- Курка - 1 кілограм (будь-які частини)
- Болгарський перець - 1 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир - 1 чайних ложок (мелений)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Картопля - 6-8 штук
Курку наріжте на дрібні частини. Посипте крохмалем і залийте соєвим соусом. Перемішайте і залиште на 1 годину маринуватися.
Для приготування курки налийте в сковороду олію і додайте цукор. Дайте цукру розчинитися.
Викладіть курку і обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки.
Потім додайте овочі і спеції. Перемішайте. Гасіть на маленькому вогні хвилин 15.
Подавати будемо з картоплею.
Смачного!
Смачного!