Данська кокосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ніжніше пирога я ще не пробувала. Приємний кокосово-вершковий смак і аромат у поєднанні з ніжністю тесту, робить пиріг рецептом номер один! зацікавила? Тоді дивимося рецепт!
Зараз детально розповім, як приготувати ніжний датський кокосовий пиріг. Зверніть увагу на те, що борошно вказана в грамах, 250 г - це більше, ніж склянку! А жирність вершків може бути 20% і вище. Приступимо!
- Йогурт (кефір) - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 200 грам((130 г в тісто, 70 г в стружку))
- Кокосова стружка - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів((20% і вище))
Підготуйте інгредієнти для пирога. Для борошна скористайтеся вагами. Якщо стакан 250 граязикай, то приблизно 1, 5 склянки піде борошна в тісто.
Візьміть глибоку зручну мисочку для змішування інгредієнтів. З'єднайте в ній йогурт з цукром і яйцем. Міксер не знадобиться, все добре поєднується віночком.
Всипте борошно і розпушувач. Я кладу повну чайну ложку з невеликою гіркою.
За допомогою віночка добийтеся однорідного тесту без грудочок борошна.
Візьміть форму, застелите папером і змастіть кулінарним жиром (маслом). Перелийте рідке тісто.
В окремому мисочці змішайте кокосову стружку з цукром. Посипте зверху стружкою тісто. Надішліть пиріг в гарячу духовку на 30 хвилин. Температура 180 градусах.
Пиріг готовий. Дістаньте його з духовки.
За допомогою столової ложки полийте гарячий пиріг жирними вершками. Залиште остигати. Тільки повністю остиглий пиріг можна різати і подавати до столу. Приємного!