Рецепт Данська салат з оселедця фото

Данська салат з оселедця
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Датська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Датська кухня відрізняється смачними і ситними стравами. Не став винятком і салат з оселедця. Ця риба дуже популярна в Данії, адже там її включають в більшість холодних закусок і салатів.

Опис приготування:

Якщо ви любите смачні і ситні салати, то варіант цього рибного вам обов'язково припаде до смаку. Щоб приготувати таку страву, вам знадобляться поширені інгредієнти. Особливих кулінарних навичок не потрібно, а ось результат перевищить всі очікування. Щоб дізнатися, як приготувати датський салат з оселедця, прочитайте цей рецепт.

  • Оселедець малосольний - 200 грам
  • Яблуко кисло-солодке - 1/2 штуки
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 1 Ст. Ложка
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений, сіль - За смаком
данська салат з оселедця - фото крок 1
Вимийте і відваріть картоплю в мундирі. Остудіть його, очистіть і наріжте кубиками. Оселедець обробили, філе наріжте шматочками. Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте шматочками.
данська салат з оселедця - фото крок 2
Яйце відварити круто, відокремте білок від жовтка. Наріжте його і очищену цибулю дрібними кубиками. Половинку рубаного лука залиште для прикраси. Також приготуйте заправку. Для цього змішайте оливкова олія з вершками, оцтом, цукром, гірчицею.
данська салат з оселедця - фото крок 3
Перемішайте в мисці всі підготовлені інгредієнти, попередньо посоліть і поперчіть їх. Заправте салат соусом, викладіть його на блюдо. Посипте салат рубаним луком і прикрасьте за бажанням зеленню.

Схожі рецепти