Данська салат з оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Датська кухня відрізняється смачними і ситними стравами. Не став винятком і салат з оселедця. Ця риба дуже популярна в Данії, адже там її включають в більшість холодних закусок і салатів.
Якщо ви любите смачні і ситні салати, то варіант цього рибного вам обов'язково припаде до смаку. Щоб приготувати таку страву, вам знадобляться поширені інгредієнти. Особливих кулінарних навичок не потрібно, а ось результат перевищить всі очікування. Щоб дізнатися, як приготувати датський салат з оселедця, прочитайте цей рецепт.
- Оселедець малосольний - 200 грам
- Яблуко кисло-солодке - 1/2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений, сіль - За смаком
Вимийте і відваріть картоплю в мундирі. Остудіть його, очистіть і наріжте кубиками. Оселедець обробили, філе наріжте шматочками. Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте шматочками.
Яйце відварити круто, відокремте білок від жовтка. Наріжте його і очищену цибулю дрібними кубиками. Половинку рубаного лука залиште для прикраси. Також приготуйте заправку. Для цього змішайте оливкова олія з вершками, оцтом, цукром, гірчицею.
Перемішайте в мисці всі підготовлені інгредієнти, попередньо посоліть і поперчіть їх. Заправте салат соусом, викладіть його на блюдо. Посипте салат рубаним луком і прикрасьте за бажанням зеленню.