Dango
(покроковий рецепт з фото)
Данго - десерт японської кухні. Це кульки з рисового борошна, приготовані на пару із солодким соусом з цукру, крохмалю і соєвого соусу. Ділюся рецептом!
Японські Данго - не звичайний десерт, він або дуже подобається, або не подобається зовсім. Але хоча б раз його потрібно приготувати, щоб його спробувати. Якщо зменшити кількість цукру Данго можна приготувати в якості перекусу або легкого вечері. Для приготування на пару можна використовувати звичайну пароварку, мультиварку з такою функцією або просто в звичайну каструлю з водою встановлюється друшляк, складаються кульки, закриваються кришкою і готуються на пару.
- Борошно рисове - 400 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки (без гірки)
- Соус соєвий - 100 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування японського десерту Данго.
У каструлю влийте 200 мл. Води і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і трохи охолодіть. Всипте борошно і швидко перемішайте до однорідного, липкого тіста.
З рисового тіста скачайте кульки трохи менше волоського горіха і викладіть на решітку для приготування на пару. При бажанні можна змастити грати рослинним маслом.
У пароварку налийте воду, доведіть до кипіння і встановіть решітку з рисовими кульками, закрийте. Готуйте на пару протягом 20-25 хвилин, до готовності. Усередині кульки не повинні бути сирими.
Поки рисові кульки готуються на пару, приготуйте солодкий соус. Для цього в маленьку каструлю або як я сковороду налийте воду і соєвий соус. Додайте цукор і крохмаль, перемішайте, щоб не було грудочок крохмалю.
Поставте на повільний вогонь і варіть, перемішуючи, до розчинення цукру і загусання соусу. Відразу зніміть з вогню.
Вийміть решітку з готовими кульками з пароварки і нанизати по кілька кульок на дерев'яні шпажки. Полийте гарячий данго приготованим соусом і відразу подавайте до столу.
Смачного!