Cвекольний соус
(покроковий рецепт з фото)
Буряк - овоч, володіє масою корисних властивостей. З неї можна приготувати не тільки борщ або "шубу", але і чудовий соус з додаванням вершків і імбиру. Відмінне доповнення до м'ясних страв!
Давайте я розповім вам, як приготувати буряковий соус в домашніх умовах. Перш за все потрібно запекти буряк з часником. Потім пюріруйте овочі в блендері і проваріть їх разом з вершками і спеціями до загустіння. Соус подається до столу в холодному вигляді, але можете спробувати його і теплим, наприклад поливаючи їм запечені страви. Хай щастить!
- Буряк - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Імбир - 30 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1/3 чайних ложки (сухий)
![Cвекольний соус - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340307.webp)
Буряк промиваємо і розрізаємо на половинки. У часнику зрізаємо корінь. Збризгуємо овочі маслом, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці 1 годину при температурі 200 градусів.
![Cвекольний соус - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340308.webp)
Овочі очищаємо від шкірки і пюріруем в блендері.
![Cвекольний соус - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340309.webp)
Розігріваємо в сотейнику оливкову олію, додаємо до нього спеції. Обсмажуємо кілька хвилин, а після вливаємо тепле молоко і вершки. Варимо на повільному вогні.
![Cвекольний соус - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340310.webp)
Проціджуємо за допомогою сита.
![Cвекольний соус - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340311.webp)
Додаємо овочеву складову. Перемішуємо.
![Cвекольний соус - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340313.webp)
Солимо до смаку і варимо на повільному вогні.
![Cвекольний соус - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340314.webp)
Варимо до загустіння, приблизно 20 хвилин.
![Cвекольний соус - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/Cvekolnii_sous-340315.webp)
Остудіть соус - і подавайте його до столу. Смачного!