Рецепт Cвекольний соус фото

Cвекольний соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Буряк , Овочі , Молочні продукти , Вершки , Молоко
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Буряк - овоч, володіє масою корисних властивостей. З неї можна приготувати не тільки борщ або"шубу" , але і чудовий соус з додаванням вершків і імбиру. Відмінне доповнення до м'ясних страв!

Опис приготування:

Давайте я розповім вам, як приготувати буряковий соус в домашніх умовах. Перш за все потрібно запекти буряк з часником. Потім пюріруйте овочі в блендері і проваріть їх разом з вершками і спеціями до загустіння. Соус подається до столу в холодному вигляді, але можете спробувати його і теплим, наприклад поливаючи їм запечені страви. Хай щастить!

  • Буряк - 2 штуки
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Часник - 1 штука
  • Сіль - 2 щіпки
  • Імбир - 30 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Розмарин - 1/3 чайних ложки (сухий)
Cвекольний соус - фото крок 1
Буряк промиваємо і розрізаємо на половинки. У часнику зрізаємо корінь. Збризгуємо овочі маслом, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці 1 годину при температурі 200 градусів.
Cвекольний соус - фото крок 2
Овочі очищаємо від шкірки і пюріруем в блендері.
Cвекольний соус - фото крок 3
Розігріваємо в сотейнику оливкову олію, додаємо до нього спеції. Обсмажуємо кілька хвилин, а після вливаємо тепле молоко і вершки. Варимо на повільному вогні.
Cвекольний соус - фото крок 4
Проціджуємо за допомогою сита.
Cвекольний соус - фото крок 5
Додаємо овочеву складову. Перемішуємо.
Cвекольний соус - фото крок 6
Солимо до смаку і варимо на повільному вогні.
Cвекольний соус - фото крок 7
Варимо до загустіння, приблизно 20 хвилин.
Cвекольний соус - фото крок 8
Остудіть соус - і подавайте його до столу. Смачного!

Схожі рецепти