Cвекольний соус
(покроковий рецепт з фото)
Буряк - овоч, володіє масою корисних властивостей. З неї можна приготувати не тільки борщ або "шубу", але і чудовий соус з додаванням вершків і імбиру. Відмінне доповнення до м'ясних страв!
Давайте я розповім вам, як приготувати буряковий соус в домашніх умовах. Перш за все потрібно запекти буряк з часником. Потім пюріруйте овочі в блендері і проваріть їх разом з вершками і спеціями до загустіння. Соус подається до столу в холодному вигляді, але можете спробувати його і теплим, наприклад поливаючи їм запечені страви. Хай щастить!
- Буряк - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Імбир - 30 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1/3 чайних ложки (сухий)

Буряк промиваємо і розрізаємо на половинки. У часнику зрізаємо корінь. Збризгуємо овочі маслом, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці 1 годину при температурі 200 градусів.

Овочі очищаємо від шкірки і пюріруем в блендері.

Розігріваємо в сотейнику оливкову олію, додаємо до нього спеції. Обсмажуємо кілька хвилин, а після вливаємо тепле молоко і вершки. Варимо на повільному вогні.

Проціджуємо за допомогою сита.

Додаємо овочеву складову. Перемішуємо.

Солимо до смаку і варимо на повільному вогні.

Варимо до загустіння, приблизно 20 хвилин.

Остудіть соус - і подавайте його до столу. Смачного!