Цукерки «фальшивий трюфель»
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте зробити ось такі цукерки-обманки. Вони зовні виглядають, як усіма улюблені трюфелі, однак всередині вас чекає корисний сюрприз. Розповім про рецепт, як приготувати цукерки «Фальшивий трюфель».
Складається такий десерт із шоколаду та авокадо, ніякого цукру, вершкового масла або вершків, саме тому цукерки не тільки смачні, але і корисні. Використовуйте свіжий манго, щоб його серцевина була м'якою, тоді з ним буде легко працювати. Шоколад вибирайте з високим вмістом какао. Цукерки відправте в холодильник, щоб маса була більш щільною і не танула в руках.
- Авокадо - 1 штука
- Шоколадна стружка - 280 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
1. Помийте авокадо, розріжте його на дві частини. Видаліть кісточку, гострим ножем проріжте м'якоть квадратиками до шкірки. Вийміть м'якоть, подрібніть її вручну або блендером до отримання однорідної маси.
2. Візьміть півсклянки шоколадної стружки, розтопіть в мікрохвильовій печі. Краще це робити з інтервалами: 10 секунд нагріву в мікрохвильовці, потім перемішайте і знову в мікрохвильовку, і так до утворення однорідної маси. Решта півсклянки стружки відкладіть.
3. Додайте авокадо в ємність з розплавленої стружкою, туди ж всипте стружку, що ні розтопили, перемішайте. Охолодіть отриману суміш протягом 1 годину.
4. Столовою ложкою наберіть суміш, скачайте з неї кульки одного розміру.
5. Насипте какао-порошок в окрему ємність, по черзі обкатайте в какао все кульки.