Домашній трюфель
(покроковий рецепт з фото)
Саморобні цукерки «Трюфель» - це десерт на всі випадки в житті, він прекрасно впишеться в тематику будь-якого свята або фуршету. Просто, смачно і багато. Розповідаю, як приготувати домашній трюфель.
Основу можете зробити з додаванням різних видів лікеру, алкоголю або кава. Сам трюфель можна залишити в класичному вигляді, обваляти в какао, панірувальних сухарях, вафельної крихті або крихті з печива, в подрібнених горіхах, в кокосовій стружці, цукровій пудрі або в різнобарвному цукрі. Варіантів подачі цього десерту дуже багато, кожен знайде відповідний.
- Шоколад - 680 грам
- Вершки жирні - 2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ром - 3 Ст. Ложки
- Лікер - 3 Ст. Ложки
- Кава - 3 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Какао - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
1. Шоколад змішайте з вершковим маслом і щіпкою солі.
2. У мікрохвильовій печі або на плиті підігрійте гарненько вершки, але не доводьте їх до кипіння. Влийте вершки до шоколаду і залиште на 5-7 хвилин.
3. Через необхідний час віночком перемішайте суміш, спочатку вона буде зернистою.
4. Продовжуйте перемішувати і в результаті вийде однорідна шоколадна паста.
5. Розділіть шоколадну суміш на 3 порції. В одну порцію додайте по 3 столові ложки свіжо-заварного кави, в іншу влийте ром, а в третю - лікер. Кожну порцію добре перемішайте.
6. Накрийте кожну тарілку плівкою і відправте суміш на 3 години в холодильник. Через необхідний час дістаньте і ложкою візьміть трохи шоколадної маси. Вручну або за допомогою спеціальної ложки надайте масі форму кульок. Викладіть все кульки на піднос і відправте в морозильну камеру на 20 хвилин.
7. Дістаньте кульки з морозилки. Підготуйте кокосову стружку, подрібнені горіхи і какао. Викладіть все в різні тарілки. Обваляйте кульки в різних тарілках.
8. Перекладіть різні кульки в окремі контейнери і зберігайте в холодильнику. Приємного чаювання!