Ціцібелі на зиму з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний соус з помідорів ціцібелі виходить особливо смачним, якщо його приготувати з цибулею. Соус можна подавати з макаронами, пастою, картопляним пюре, кашами та іншими другими стравами.
Набір інгредієнтів вказано на дві 0, 5 л ємності. Соус в банках можна брати з собою в поїздку, пікнік, на роботу - блюдо можна подати з вареними макаронами, локшиною швидкого приготування, відвареної гречкою і т.Д. Заготовляють його в сезон збору томатів, додаючи або кріп, або кінзу - за смаком.
- Помідор - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Мелена паприка - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний мелений - 1 щіпка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Кріп - 0, 5 пучка
Підготуйте зазначені продукти.
Помідори промийте у воді, виріжте сердцевінкі і натріть на тертці. Шкірку видаліть.
Очистіть і промийте цибулину, наріжте дрібними кубиками. Прогрійте казан або ківш з антипригарним дном, влийте в нього рослинне масло. Викладіть лушпиння нарізку і обсмажте приблизно 2-3 хвилини до рум'яної, але не засмажувати.
Влийте томатну масу і тушкуйте все приблизно 10-15 хвилин.
Всипте сіль і цукор, мелену паприку і гострий червоний перець, чорний мелений перець.
Промийте свіжу зелень і подрібніть, додайте в ємність. Влийте оцет і тушкуйте ще 3-5 хвилин. У цей момент простерилизуйте банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
Викладіть соус Ціцібелі в гарячі банки до верху.
Відразу ж укупорьте кришкою по різьбі, ключем для консервації або щільно притисніть, дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в місце зберігання.