Кабачкова ікра з цибулею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ця кабачкова ікра готуватися дуже просто і швидко, але вимагає стерилізації, щоб довго зберігається. Крім основних продуктів можна використовувати улюблені спеції. Приступимо!
Для ікри вибирайте тільки свіжі і молоденькі кабачки, якщо кабачки вже переспіли, то краще зняти шкірку, прибрати насіння і зважити вже підготовлені шматочки для консервування. Хай щастить!
- Кабачки - 1 кілограм
- Цибуля - 200 грам
- Паста томатна - 0, 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
Відміряйте кількість продуктів на вагах, щоб все було точно. Кількість цукру і солі може змінюватися, в залежності від смаку томатної пасти або соусу, який ви використовуєте. Кладіть ложки без гірок, добре зрізуючи верх і пробуйте, якщо мало краще додати, ніж пересолити.
Вимиті кабачки поріжте крупно, щоб зручно було подрібнити в м'ясорубці або подрібнювачі.
Я вирішила скористатися комбайном і склала кабачки в чашу подрібнювача. Туди ж додайте очищений і порізаний на 4 частини лука. Подрібніть.
Додайте сіль, цукор, перець і пасту і знову перемішайте буквально пару секунд.
Кабачкову ікру проваріть на повільному вогні з моменту закипання 30 хвилин. Краще це робити під кришкою, вона булькає сильно. Не забудьте на початку варіння додати лавровий листочок, а в кінці його прибрати.
Розкладіть готову ікру по стерильним баночках, прикрийте кришками і стерилізують за 30 хвилин кожну баночку. Після чого закатати ключем. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після чого приберіть в прохолодне темне місце для зберігання.