Рецепт Кабачкова ікра з морквою і цибулею фото

Кабачкова ікра з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Як тільки починається сезон свіжих молодих овочів, я намагаюся частіше готувати кабачкову ікру. Частина з'їдаємо відразу, а частина заготовляємо на зиму. Мені подобається запікати все овочі в духовці в рукаві.

Опис приготування:

Всі овочі: кабачок, морква, цибуля, солодкий перець і помідор нарізати середніми шматочками і запікаються в духовці в рукаві. При цьому не потрібно великої кількості масла, тільки за смаком. Всі подробиці, як приготувати кабачкову ікру з морквою і цибулею, дивіться нижче в рецепті.

  • Кабачок - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Перецьь солодкий - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Часник сушений - 1 Ст. Ложка
  • Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (нерафінована)
кабачкова ікра з морквою і цибулею - фото крок 1
Помийте всі овочі. Перець розріжте, видаліть насіння і плодоніжку. Цибуля, морква очистіть. Якщо кабачок молодий, то очищати його не потрібно, тільки відріжте кінчики.
кабачкова ікра з морквою і цибулею - фото крок 2
Всі овочі довільно наріжте на невеликі шматочки.
кабачкова ікра з морквою і цибулею - фото крок 3
Покладіть їх в рукав для запікання, додайте сіль, перець, закрутіть кінці. Зробіть кілька проколів по верху рукава за допомогою зубочистки. Поставте запікатися в розігріту до 180С духовку на 1 час.
кабачкова ікра з морквою і цибулею - фото крок 4
Розріжте акуратно рукав, злийте виділилася бульйон. Бульйон не виливайте!
кабачкова ікра з морквою і цибулею - фото крок 5
Овочі помістіть в каструлю з товстим дном, пюріруйте за допомогою блендера до однорідної маси. Консистенцію ікри вибирайте самі. Мені подобається, коли трапляються маленькі шматочки. Додайте за смаком рослинне масло, сіль, перець, сушений часник і мускатний горіх. Доведіть ікру до кипіння, розлийте по чистим банкам. Якщо збираєтеся заготовити ікру на зиму, то під час її кипіння додайте оцет. Простерилизуйте наповнені ікрою банки в каструлі з водою протягом 15 хвилин.
кабачкова ікра з морквою і цибулею - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти