Кабачкова ікра з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Як тільки починається сезон свіжих молодих овочів, я намагаюся частіше готувати кабачкову ікру. Частина з'їдаємо відразу, а частина заготовляємо на зиму. Мені подобається запікати все овочі в духовці в рукаві.
Всі овочі: кабачок, морква, цибуля, солодкий перець і помідор нарізати середніми шматочками і запікаються в духовці в рукаві. При цьому не потрібно великої кількості масла, тільки за смаком. Всі подробиці, як приготувати кабачкову ікру з морквою і цибулею, дивіться нижче в рецепті.
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Перецьь солодкий - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (нерафінована)
Помийте всі овочі. Перець розріжте, видаліть насіння і плодоніжку. Цибуля, морква очистіть. Якщо кабачок молодий, то очищати його не потрібно, тільки відріжте кінчики.
Всі овочі довільно наріжте на невеликі шматочки.
Покладіть їх в рукав для запікання, додайте сіль, перець, закрутіть кінці. Зробіть кілька проколів по верху рукава за допомогою зубочистки. Поставте запікатися в розігріту до 180С духовку на 1 час.
Розріжте акуратно рукав, злийте виділилася бульйон. Бульйон не виливайте!
Овочі помістіть в каструлю з товстим дном, пюріруйте за допомогою блендера до однорідної маси. Консистенцію ікри вибирайте самі. Мені подобається, коли трапляються маленькі шматочки. Додайте за смаком рослинне масло, сіль, перець, сушений часник і мускатний горіх. Доведіть ікру до кипіння, розлийте по чистим банкам. Якщо збираєтеся заготовити ікру на зиму, то під час її кипіння додайте оцет. Простерилизуйте наповнені ікрою банки в каструлі з водою протягом 15 хвилин.
Смачного!