Чудовий шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Супернасищенний, ніжний і дивно шоколадний! На мій погляд, це зовсім і не пиріг, а повноцінний торт. Рецепт тіста цікавий незвичними інгредієнтами. Спробуйте спекти - вам неодмінно сподобається!
Таке тісто ще чудово підходить для випікання в гуртках в мікрохвильовій печі. Всього за 2-3 хвилини у вас буде чудовий мегашоколадний кекс! Пригощайтеся!
- Вершкове масло - 230 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Цукор - 300 грам
- Яйця - 3 штуки (добірні)
- Борошно пшеничне в / сорт - 185 грам
- Какао-порошок - 120 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Майонез - 150 грам
- Пиво - 350 мілілітрів (темне)
- Ванільний екстаркт - 1 Ст. Ложка
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Шоколад темний - 90 грам
- Вершкове масло - 300 грам (крем: всі продукти нижче)
- Цукрова пудра - 500 грам
- Молоко - 5 Ст. Ложок
- Какао-порошок - 60 грам
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
Змішайте і просійте сухі інгредієнти - борошно, какао, соду, сіль і розпушувач.
Розм'якшене масло добре збийте з цукром до білого кольору. Знімайте масу з країв і продовжуйте збивати, поки вся суміш не стане пухнастою. По одному додайте яйця, продовжуючи збивати до повної однорідності. Кожне наступне яйце додавайте після змішування попереднього.
Додайте в суміш майонез і ще раз збийте.
Змішайте темне пиво з розчинною кавою і ванільним екстрактом.
Додавайте в масляну масу частинами по черзі борошно і пивну суміш, збиваючи міксером на малих обертах до утворення однорідного тіста.
В останню чергу додайте в тісто нарізану шоколад і перемішайте лопаткою.
Викладіть тісто в три однакові, підготовлені форми діаметром 18-20 см і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25 - до сухої зубочистки. Не пересушивайте!
Готові коржі викладіть на решітку і повністю охолодіть.
Для крему збийте розм'якшене вершкове масло з ванільним екстрактом, поступово додаючи какао-порошок, цукрову пудру і потроху молоко до утворення пишного крему. Я брала крему половину порції - цілком вистачило на торт діаметром 18см.
Коржі змастіть кремом і викладіть один на одного. Покрийте торт кремом зверху і з боків і дайте йому трохи постояти в холодильнику, щоб крем схопився.
Прикрасьте торт свіжими ягодами і листочками м'яти.
Приємного чаювання!