Рецепт Чудовий шоколадний пиріг фото

Чудовий шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Шоколад , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження , Ювілей , 8 березня , День закоханих , 23 лютого
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Супернасищенний, ніжний і дивно шоколадний! На мій погляд, це зовсім і не пиріг, а повноцінний торт. Рецепт тіста цікавий незвичними інгредієнтами. Спробуйте спекти - вам неодмінно сподобається!

Опис приготування:

Таке тісто ще чудово підходить для випікання в гуртках в мікрохвильовій печі. Всього за 2-3 хвилини у вас буде чудовий мегашоколадний кекс! Пригощайтеся!

  • Вершкове масло - 230 грам (тісто: всі продукти нижче)
  • Цукор - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки (добірні)
  • Борошно пшеничне в / сорт - 185 грам
  • Какао-порошок - 120 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Майонез - 150 грам
  • Пиво - 350 мілілітрів (темне)
  • Ванільний екстаркт - 1 Ст. Ложка
  • Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
  • Шоколад темний - 90 грам
  • Вершкове масло - 300 грам (крем: всі продукти нижче)
  • Цукрова пудра - 500 грам
  • Молоко - 5 Ст. Ложок
  • Какао-порошок - 60 грам
  • Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 1
Змішайте і просійте сухі інгредієнти - борошно, какао, соду, сіль і розпушувач.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 2
Розм'якшене масло добре збийте з цукром до білого кольору. Знімайте масу з країв і продовжуйте збивати, поки вся суміш не стане пухнастою. По одному додайте яйця, продовжуючи збивати до повної однорідності. Кожне наступне яйце додавайте після змішування попереднього.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 3
Додайте в суміш майонез і ще раз збийте.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 4
Змішайте темне пиво з розчинною кавою і ванільним екстрактом.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 5
Додавайте в масляну масу частинами по черзі борошно і пивну суміш, збиваючи міксером на малих обертах до утворення однорідного тіста.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 6
В останню чергу додайте в тісто нарізану шоколад і перемішайте лопаткою.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 7
Викладіть тісто в три однакові, підготовлені форми діаметром 18-20 см і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25 - до сухої зубочистки. Не пересушивайте!
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 8
Готові коржі викладіть на решітку і повністю охолодіть.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 9
Для крему збийте розм'якшене вершкове масло з ванільним екстрактом, поступово додаючи какао-порошок, цукрову пудру і потроху молоко до утворення пишного крему. Я брала крему половину порції - цілком вистачило на торт діаметром 18см.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 10
Коржі змастіть кремом і викладіть один на одного. Покрийте торт кремом зверху і з боків і дайте йому трохи постояти в холодильнику, щоб крем схопився.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 11
Прикрасьте торт свіжими ягодами і листочками м'яти.
чудовий шоколадний пиріг - фото крок 12
Приємного чаювання!

Схожі рецепти