Грушевий шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з фруктами - це завжди приголомшливий варіант десерту для дітей і дорослих. Хочу поділитися з вами варіантом, як приготувати грушевий шоколадний пиріг. Груша з шоколадом - просто казка.
Цей рецепт приготування грушевого шоколадного пирога прекрасно поєднує в собі простоту і вишуканість. Ніжний корж, соковиті шматочки фруктів і неймовірно смачний карамельний соус - це обов'язково варто спробувати. При бажанні ви можете доповнити рецепт жменею горішків або сушеними ягодами, наприклад.
- Вода - 225 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка(65 грам в соус, інше - тісто)
- Вершки - 100-140 мілілітрів
- Вершкове масло - 120 грам(70 грам в соус, 50 в тісто)
- Шоколад - 100 грам
- Борошно - 140-170 грам
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний Екстакти - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
1. Насамперед потрібно зайнятися карамельним соусом. З'єднайте в невеликому сотейнику цукор і воду і відправте на вогонь. Спочатку, поки цукор повністю не розчинитися, потримайте на повільному вогні. Потім збільште до максимуму і дайте соусу придбати гарний коричневий відтінок. Весь цей час перемішувати карамель не можна!
2. Зніміть з вогню і тонкою цівкою влийте заздалегідь підігріті вершки (дуже обережно, так як карамель може стріляти). Чим більше їх ви додасте, тим більше рідким вийде соус. Для аромату в рецепті використовується ваніль, ви можете також додати в соус щіпку кориці.
3. Залишилося тільки викласти вершкове масло. Акуратно змішайте його з іншими інгредієнтами соусу. Перетворіть його в однорідну масу за допомогою лопатки.
4. Вимийте, обсушити і наріжте тонкими часточками груші. На дно жароміцної форми викладіть карамель і розподіліть рівним шаром фрукти. Викладайте грушу красиво по колу.
5. Тепер можна приступати до приготування тіста. У глибоку миску просійте борошно з какао, розпушувачем і сіллю. Окремо збийте вершкове масло з цукром, додайте яйце, ванільний екстракт. На водяній бані розтопіть шоколад.
6. З'єднайте всі інгредієнти разом, влийте молоко і збийте до однорідності. Готове тісто викладіть рівним шаром на груші. Розрівняйте поверхню лопаткою.
7. Форму можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку і випікати грушевий пиріг. Випічка займає близько 45 хвилин. В останні 5 хвилин вимкніть вогонь і дайте пирога постояти в закритій духовці.
8. Дайте випічці охолонути. Потім акуратно переверніть пиріг і подавайте до столу, розділивши на порції. Він прекрасно поєднується з морозивом і збитими вершками.
Смачного!
Смачного!