Чізкейк абрикосовий
(покроковий рецепт з фото)
Це чізкейк сирний абрикосовий домашнього рецепта. Він виходить не дуже солодкий з приємною легкою кислинкою від абрикосів.
Кількість порцій: 6
- Борошно - 2 склянки
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Сир (9%) - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Абрикоси - 500 грам
1. Змішати борошно з какао, ваніллю і 6 столовими ложками цукру. Розм'якшити або розтопити вершкове масло, влити в борошно і перетерти борошно в крихту. Поставити в холодильник на 15-20 хвилин, щоб крихта затверділа.
2. Для начинки подрібнити і збити в блендері сир, яйця, цукор і абрикоси.
3. Тепер дістаємо тісто з холодильника. Форму для випічки викладаємо пергаментним папером або змастити вершковим маслом. Відкласти 7-8 столових ложок крихти для присипки, а іншу частину викласти у форму, прим'яти руками і зробити бортики. Суміш вилити в форму на корж, а зверху присипати відкладеної крихтою.
4. Чізкейк випікається 1, 5 годину. 30 хвилин при температурі 180 градусів. Що залишився годину випікати при температурі 150 градусів. Після цього вимкнути духовку і дочекатися, коли чізкейк повністю охолоне. Тепер можна дістати його, звільнити від форми і подавати до столу.