Чевапчічі
(покроковий рецепт з фото)
Чевапчічі - це традиційне балканське блюдо, особливо поширене в Сербії і представляє собою ковбаски з фаршу.
Традиційно м'ясні сербські ковбаски готують на відкритому вогні, але і в домашніх умовах це виходить дуже смачно. М'ясні ковбаски добре подавати з нарізаними кільцями цибулі.
- Фарш свинячий або яловичий - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Суміш перців - - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Сода - 1/3 чайних ложки
Складові.
Фарш ще раз прокручуємо на м'ясорубці, разом з ним прокручуємо цибулю і часник.
Додаємо в отриманий фарш спеції, сіль, перець, соду. Гарненько вимішуємо.
Тепер - маленька сербська хитрість. Зробимо наступне пристосування: відріжемо шийку пластмасової пляшки і прикріпимо до нього поліетиленовий пакет з приготованим нами фаршем. Потім видавлюємо через шийку ось такі сосиски з фаршу.
В оригіналі чевапчичи необхідно смажити на відкритому вогні, проте ми просто обсмажити наші сосиски на сковороді в невеликій кількості олії. Смажимо буквально 2-3 хвилини на середньо-сильному вогні.
Смачного!