Рецепт Чевапчічі фото

Чевапчічі
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня , Болгарська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Чевапчічі - це традиційне балканське блюдо, особливо поширене в Сербії і представляє собою ковбаски з фаршу.

Опис приготування:

Традиційно м'ясні сербські ковбаски готують на відкритому вогні, але і в домашніх умовах це виходить дуже смачно. М'ясні ковбаски добре подавати з нарізаними кільцями цибулі.

  • Фарш свинячий або яловичий - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Суміш перців - - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
  • Сода - 1/3 чайних ложки
чевапчічі - фото крок 1
Складові.
чевапчічі - фото крок 2
Фарш ще раз прокручуємо на м'ясорубці, разом з ним прокручуємо цибулю і часник.
чевапчічі - фото крок 3
Додаємо в отриманий фарш спеції, сіль, перець, соду. Гарненько вимішуємо.
чевапчічі - фото крок 4
Тепер - маленька сербська хитрість. Зробимо наступне пристосування: відріжемо шийку пластмасової пляшки і прикріпимо до нього поліетиленовий пакет з приготованим нами фаршем. Потім видавлюємо через шийку ось такі сосиски з фаршу.
чевапчічі - фото крок 5
В оригіналі чевапчичи необхідно смажити на відкритому вогні, проте ми просто обсмажити наші сосиски на сковороді в невеликій кількості олії. Смажимо буквально 2-3 хвилини на середньо-сильному вогні.
чевапчічі - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти