Чевапчічі (ковбаски гриль)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготуватися сьогодні м'ясні ковбаски гриль з Балканського півострова. Вони дуже соковиті і ароматні. Чевапчічі (або чебапчічі) - так називають ці ковбаски на Балканському півострові.
Дуже смачні гостренькі м'ясні ковбаски підсмажені на вугіллі. Дуже просте, але разом з тим дуже смачна страва, яке безумовно не залишить байдужим ваших близьких і гостей вашого будинку.
- Свинина - 500 грам
- Яловичина - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Харчова сода - 1 Чайна ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гострий чилі перець - 1/3 чайних ложки
- Червоний гострий перець - 1/3 чайних ложки
Прокрутіть через м'ясорубку м'ясо і ріпчасту цибулю. Добре вимісити вийшов фарш.
Додайте у фарш сіль, соду і спеції.
Протягом 5 хвилин відбивайте фарш до отримання однорідної, тягучою консистенції.
Приберіть фарш на 3 години в холодильник.
Приберіть фарш на 3 години в холодильник.
Відріжте від порожньої пластикової пляшки верхню третину. В утворену від пляшки воронку щільно набийте фарш. Видавіть фарш через шийку пляшки на плоску поверхню (піднос).
Якщо необхідно, розріжте отримані ковбаски на порції необхідного вам розміру.
Обсмажте ковбаски на решітці гриль або сковороді з усіх боків протягом 15 хвилин.