Чебуреки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що чебуреки обов'язково повинні бути з м'ясом? У них можна класти і овочі, і гриби, і рибу, і завжди вийде смачно і ситно. Я пропоную варіант, як приготувати чебуреки з сиром.
Чебуреки з сиром готуються так само просто, як і звичні всім нам чебуреки з м'ясом. Те ж тісто, той же спосіб згортання, але начинка інша. Це дуже зручно. Я завжди, коли готую чебуреки, роблю половину з м'ясом, а половину з сиром, або грибами (або з тим і тим одночасно). Чебуреки з сиром я раджу їсти гарячими, поки сир ще не застиг. Тоді він просто чудово тягнеться. Звичайно, на смак це мало впливає, але ефект просто дивовижний.
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3-4 склянок
- Сир твердих сортів - 150 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Відразу обмовлюся, муки я вказала дуже приблизну кількість, її може знадобитися менше або більше, головне, щоб тісто у вас вийшло м'яким, але не липнуче до рук.
Отже, почнемо, звичайно ж, з тіста. Змішайте яйце, воду, сіль і соняшникову олію. Потім поступово всипати борошно і гарненько розмішуйте.
Коли ложкою місити вже не буде виходити, викладіть тісто на робочу поверхню і, постійно підсипаючи борошно, замісіть м'яке тісто.
Натріть сир на крупній тертці.
Тісто розділи 4-5 частин (в залежності від того, які чебуреки за розміром ви хочете отримати). Розкачайте кожну частину у формі кола, умовно поділіть коло навпіл, на одну половину покладіть тертий сир.
Накрийте другою половиною, краю защепніте виделкою.
Смажте чебуреки по 2-3 хвилини з кожного боку в розпеченому олії.
Чебуреки з сиром готові. Подавайте їх гарячими. Смачного!