Чебуреки з грибами та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, кожна господиня хоч раз в житті готувала чебуреки з м'ясом. Ця страва припаде до смаку кожному. Я пропоную поекспериментувати і приготувати чебуреки з грибами і сиром. Вийде смачно!
Чебурек це не простий пиріжок. Для чебуреків використовується особливе, дуже тонке тісто, яке після обсмажування стає хрустким. А начинка залишається соковитою і ніжною. До речі, чебурек не буде справжньої, якщо в ньому мало начинки і багато тесту, тут все повинно бути навпаки. Звичайно, класичними є чебуреки з м'ясом, але варіант, як приготувати чебуреки з грибами і сиром, теж непоганий. Він прекрасно підійде, щоб урізноманітнити щоденне меню і здивувати своїх рідних. Обов'язково скористайтеся моїм рецептом!
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3-4 склянок
- Сир твердий - 150 грам
- Печериці - 300 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйце збийте з водою. Воду можете використовувати звичайну холодну.
Додайте масло і щіпку солі. Гарненько все перемішайте до однорідного стану.
Всипте борошно і замісіть м'яке тісто.
Залиште його при кімнатній температурі, щоб відпочило, поки будете готувати начинку.
А для начинки очистіть печериці та наріжте дрібним кубиком. Обсмажте їх на сковороді до готовності. Не забудьте злегка присолити. Потім змішайте обсмажені гриби з натертим сиром, гарненько перемішайте.
Тісто розділи 5 рівних частин. Кожну частину розкачати у формі кола. Умовно діліть коло на 2 частини, покладіть начинку на одну з частин, не доходячи до країв приблизно на 1, 5-2 см.
Накрийте начинку другою частиною тіста, злегка притисніть долонею, і закріпіть краї виделкою.
Обсмажуйте чебуреки у великій кількості гарненько розігрітого масла. З кожного боку обсмажуйте приблизно по 2-3 хвилини. Слідкуйте, щоб чебуреки не підгоріли, вони повинні мати красиву золотисту скориночку. Подавайте гарячими і їжте із задоволенням!