Чай з kardamonom
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом чаю з кардамоном за мотивами індійської кухні. На Сході кардамон популярна добавка до чаю і кави, і не просто так. Спеція надає сприятливу дію на травлення і імунітет.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати чай з кардамоном. Чай вибирайте хорошої якості, від цього буде сильно залежати смак напою. Найкраще підійде чай Дарджилінг. Кардамон в ідеалі використовувати в стручках і молоти перед приготуванням. Чай з кардамоном виходить дуже смачним. Це пряний зігріваючий напій, який бадьорить краще кави. Так що, якщо любите оригінальні напої, обов'язково беріть на замітку!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Корінь імбиру - 10-15 грам
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Чай - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У невеликій каструлі закип'ятіть молоко з водою.
Корінь імбиру натріть на дрібній тертці, щоб вийшла 1/4 чайної ложки.
Додайте в каструлю чай, імбир і цукор. Варіть 3 хвилини на повільному вогні.
Додайте кардамон. Варіть чай ще 2 хвилини.
Процідіть чай перед подачею. Чай з kardamonom готові, смачного!