Рецепт Буряковий суп з апельсинами фото

Буряковий суп з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Фрукти , Апельсин
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення , Роздільне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви любите пробувати щось новеньке, незвичайне і смачне, тоді для вас розповім, як приготувати буряковий суп з апельсинами. Ніжний, ароматний і неймовірно апетитний. Варто точно повторити!

Опис приготування:

Що, напевно вам цей суп здасться незвичним, але я відразу попереджаю, що його обов'язково варто спробувати. Так як буряк і апельсини сьогодні можна дістати абсолютно в будь-який час року, даний суп можна готувати як влітку (можна подавати охолодженим), так і в більш холодну пору.

  • Буряк - 800 грам
  • Фенхель - 1 штука
  • Оливкова олія - 4 чайних ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Апельсин - 2-5 штук(1 склянку свіжого соку)
  • Винний оцет - 1/2 чайних ложки
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, чебрець)
1
Фенхель і буряк очистіть, наріжте кубиками і викладіть на деко, застелене пергаментом або фольгою.
2
Додайте пару ложечок оливкової олії, сіль, перець, чебрець за смаком. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте до м'якості хвилин 45-55.
3
На сковороді розігрійте масло, що залишилося і обсмажте до легкого золотистого кольору нарізану дрібно цибулю з часником.
4
У каструлю викладіть запечені овочі та обсмажену цибулю, додайте 3-4 склянки гарячої води або бульйону. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 15 на повільному вогні.
5
Зніміть каструлю з вогню і за допомогою погружного блендера пюріруйте до однорідності. Після знову поставте на вогонь.
6
Влийте склянку свіжовичавленого апельсинового соку і винний оцет. Прогрійте і по смаку додайте сіль при необхідності. Зніміть суп з вогню і подавайте до столу, доповнивши цедрою апельсина.
Смачного!

Схожі рецепти