Рецепт Буряковий салат з часником фото

Буряковий салат з часником
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Буряк, Овочі, Часник
Рецепти для схуднення, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Салати

Буряковий салат з часником - корисний, простий і бюджетний салат. Буряк можна використовувати свіжу (і відварити) або консервовану (якщо немає зайвого часу). Заправляється такий салат майонезом.

Буряк славиться своїми цілющими властивостями. Вона містить величезну кількість поживних речовин, вітамінів і мінералів. Листя і корінь буряка багаті вітаміном С, клітковиною, залізом, магнієм, фосфором і міддю. У цьому овочі дуже мало калорій і дуже багато цукру. А часник - відомий засіб проти простудних захворювань. До того ж, він відмінно зміцнює імунітет. Такий здоровий вітамінний салатик робіть хоча б раз на місяць.

Отже, як приготувати буряковий салат з часником?

1. Буряк промийте та відваріть. Буряк вариться від години до півтора в залежності від розмірів. Готова буряк буде м'якою. Іноді я використовую консервовану, щоб заощадити годину часу.

2. Відварену буряк остудіть і очистіть від шкірки. Потім натріть її на буряковій тертці.

3. Часник очистіть, пропустіть через прес. Якщо ви збираєтеся пригощати салатом дітей, то кількість часнику зменшіть. Додайте часник до буряка.

4. Заправте салат майонезом і сіллю за смаком.

Готовий буряковий салат з часником можна прикрасити гілочкою кропу, петрушки і подрібненими горішками - волоськими, наприклад.

Смачного!

  • Буряк - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
Буряк славиться своїми цілющими властивостями. Вона містить величезну кількість поживних речовин, вітамінів і мінералів. Листя і корінь буряка багаті вітаміном С, клітковиною, залізом, магнієм, фосфором і міддю. У цьому овочі дуже мало калорій і дуже багато цукру. А часник - відомий засіб проти простудних захворювань. До того ж, він відмінно зміцнює імунітет. Такий здоровий вітамінний салатик робіть хоча б раз на місяць.

Отже, як приготувати буряковий салат з часником?

1. Буряк промийте та відваріть. Буряк вариться від години до півтора в залежності від розмірів. Готова буряк буде м'якою. Іноді я використовую консервовану, щоб заощадити годину часу.

2. Відварену буряк остудіть і очистіть від шкірки. Потім натріть її на буряковій тертці.

3. Часник очистіть, пропустіть через прес. Якщо ви збираєтеся пригощати салатом дітей, то кількість часнику зменшіть. Додайте часник до буряка.

4. Заправте салат майонезом і сіллю за смаком.

Готовий буряковий салат з часником можна прикрасити гілочкою кропу, петрушки і подрібненими горішками - волоськими, наприклад.

Смачного!

Схожі рецепти