Буряковий салат з часником і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших і дуже корисних салатів, який не втрачає своєї затребуваності багато-багато років. Йому раді і в будній день, і в святковий, тому не варто забувати про це смачне салаті.
Не знаю як ви, а я дуже люблю бурякові салати, готую їх досить часто. Основний інгредієнт - буряк, можна компонувати з багатьма іншими овочами і кожен раз у вас буде новий цікавий салат. А зараз я розповім, як приготувати буряковий салат з часником і горіхами і з двома різними заправками. Вибирайте свій варіант, експериментуйте зі спеціями і створюйте нові кулінарні композиції.
- Буряк варена - 500-600 грам
- Горіхи волоські - 10 штук
- Часник - 5-7 зубчиків (за смаком)
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1, 5-2 чайних ложки (за смаком)
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
Підготуємо інгредієнти для салату. Буряк заздалегідь відварити, охолоджуємо і очищаємо. Салат я роблю в двох варіантах - з майонезом і з оливковою олією (дочка їсть без майонезу).
Буряк натираємо на крупній тертці або середньої.
Очистимо часник. Горіхи можна порубати ножем, але мені більше подобається подрібнювати їх качалкою, адже при цьому з горіхів видавлюється ароматне масло і самі горіхи стають м'якше.
Додаємо до буряка подрібнені горіхи і часник, сіль і чорний мелений перець.
І ретельно перемішуємо.
Тепер я ділю салат на дві порції, одну буду робити з майонезом, а в другу частину додаю оливкову олію і лимонний сік.
Салат можна подавати до столу відразу або дати трохи настоятися. Прикрашаємо салат по своєму смаку і бажанню.