Бурякове пюре
(покроковий рецепт з фото)
Бурякове пюре - дещо незвичний гарнір, здатний дати друге життя будь-якого приївся другого блюда. До того ж, бурякове пюре не тільки смачне, але ще і дуже корисне.
Бурякове пюре дуже яскраво і незвично виглядає на столі і в тарілці. Крім яскравого колоритного зовнішнього вигляду, бурякове пюре має ще й дуже приємний, ніжний смак з вершковим відтінком. Подавати такий гарнір можна, в принципі, до чого завгодно - так само як і пюре з картоплі. Риба, м'ясо, птах, овочі - що завгодно буде чудово поєднуватися з буряковим пюре. Перевірено особисто
- Картопля - 600 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Буряк - 300 грам
- Вершки 10-11% - 200 мілілітрів
Картоплю очистимо і відварити в підсоленій воді до готовності. Буряк зваримо в окремій каструлі.
Гарячий картопля, поки не охолов, пюріруем або пропускаємо через м'ясорубку.
Вливаємо в картопляне пюре підігріті вершки, перемішуємо.
Відварену буряк подрібнюємо за допомогою блендера з додаванням невеликої кількості вершків.
З'єднуємо картопляне пюре з буряковим.
Подаємо теплим з невеликим шматочком вершкового масла. Смачного!