Бурякове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Яскраве, але без барвників, смачне пісочне печиво. Вся справа в добавці бурякового соку. Він забарвлює тісто в яскраво-бордовий колір, який зберігається при випічці. Головне, Чи не передержіте в духовці.
Буряковий сік легко отримати зі свіжого буряка. Для цього натріть її на дрібній тертці і відіжміть через марлю, складену вчетверо. Готове бурякове печиво зберігайте в щільно закритій ємності. Так воно залишиться свіжим і розсипчастим на кілька днів. Подробиці, як приготувати бурякове печиво, Дивіться нижче.
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сік буряковий - 6 Ст. Ложок
- Журавлина в'ялена - 70 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти. Свіжу буряк очистіть, натріть на дрібній тертці, відіжміть через марлю сік. В'ялену журавлину залийте гарячою водою на 10 хвилин, відкиньте на сито.
Борошно, сіль і розпушувач просійте через сито. Додайте цукор, молоко, вершкове масло, буряковий сік і в'ялену журавлину, замісіть однорідне тісто. Розділіть його на дві частини. Скачайте ковбаски, загорніть їх в харчову плівку, помістіть в холодильник на 30 хвилин.
Наріжте "ковбаски" на скибочки товщиною 0, 5-0, 7 см. Викладайте шайбочки на відстані на деко з пергаментом для випічки.
Поставте запікатися в розігріту духовку на 12-14 хвилин при 175 градусах. Чи не передержіте в духовці, печиво втратить колір і пересушиться.
Бурякове печиво повністю остудіть. Приємного чаювання!