Рецепт Бурякове печиво фото

Бурякове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Буряк, Овочі, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка, Солодке, Печиво

Яскраве, але без барвників, смачне пісочне печиво. Вся справа в добавці бурякового соку. Він забарвлює тісто в яскраво-бордовий колір, який зберігається при випічці. Головне, Чи не передержіте в духовці.

Буряковий сік легко отримати зі свіжого буряка. Для цього натріть її на дрібній тертці і відіжміть через марлю, складену вчетверо. Готове бурякове печиво зберігайте в щільно закритій ємності. Так воно залишиться свіжим і розсипчастим на кілька днів. Подробиці, як приготувати бурякове печиво, Дивіться нижче.

  • Борошно - 300 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Сік буряковий - 6 Ст. Ложок
  • Журавлина в'ялена - 70 грам
бурякове печиво - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Свіжу буряк очистіть, натріть на дрібній тертці, відіжміть через марлю сік. В'ялену журавлину залийте гарячою водою на 10 хвилин, відкиньте на сито.
бурякове печиво - фото крок 2
Борошно, сіль і розпушувач просійте через сито. Додайте цукор, молоко, вершкове масло, буряковий сік і в'ялену журавлину, замісіть однорідне тісто. Розділіть його на дві частини. Скачайте ковбаски, загорніть їх в харчову плівку, помістіть в холодильник на 30 хвилин.
бурякове печиво - фото крок 3
Наріжте "ковбаски" на скибочки товщиною 0, 5-0, 7 см. Викладайте шайбочки на відстані на деко з пергаментом для випічки.
бурякове печиво - фото крок 4
Поставте запікатися в розігріту духовку на 12-14 хвилин при 175 градусах. Чи не передержіте в духовці, печиво втратить колір і пересушиться.
бурякове печиво - фото крок 5
Бурякове печиво повністю остудіть. Приємного чаювання!

Схожі рецепти