Буряк з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Проста в приготуванні і смачна консервація - це вже маленький шматочок щастя. У цій статті я розповім вам, як заготовити буряк з морквою на зиму.
Що найважливіше при заготівлі консервації на зиму?
1. Правильне зберігання.
2. Стерилізація банки, в якій зберігається консервація
Зберігати консервацію треба в прохолодному, віддаленому від світла місці. Бажано в погребі чи комірчині.
Як стерилізувати банки? Для це промиваємо банку зсередини содою і заливаємо в неї окріп приблизно на 15-25 хвилин (чим більше банку, тим довший термін стерилізації). Коли соління вже готові, і ви засинаєте їх в банку, важливо відразу ж закрити її і перевернути, поки вона не охолоне.
Отже, як же приготувати буряк і морква на зиму в домашніх умовах?
1. Моєму буряк, морква, цибуля в холодній воді. Все чистим. Буряк і моркву необхідно натерти на тертці, а цибулю порізати кільцями або півкільцями.
2. Заливаємо каструлю водою, кидаємо в неї овочі, тушкуємо все протягом години.
3. Коли салат готовий, розсортовувати його по банкам.
Першу пробу можна знімати вже через пару тижнів. І тепер ви готові до зими.
- Варений буряк - 3 кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Квасоля - 0, 5 кілограма
- Томатна паста - 0, 5 кілограма
- Соняшникова олія - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Правильне зберігання.
2. Стерилізація банки, в якій зберігається консервація
Зберігати консервацію треба в прохолодному, віддаленому від світла місці. Бажано в погребі чи комірчині.
Як стерилізувати банки? Для це промиваємо банку зсередини содою і заливаємо в неї окріп приблизно на 15-25 хвилин (чим більше банку, тим довший термін стерилізації). Коли соління вже готові, і ви засинаєте їх в банку, важливо відразу ж закрити її і перевернути, поки вона не охолоне.
Отже, як же приготувати буряк і морква на зиму в домашніх умовах?
1. Моєму буряк, морква, цибуля в холодній воді. Все чистим. Буряк і моркву необхідно натерти на тертці, а цибулю порізати кільцями або півкільцями.
2. Заливаємо каструлю водою, кидаємо в неї овочі, тушкуємо все протягом години.
3. Коли салат готовий, розсортовувати його по банкам.
Першу пробу можна знімати вже через пару тижнів. І тепер ви готові до зими.