Рецепт Буряк з морквою на зиму фото

Буряк з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Проста в приготуванні і смачна консервація - це вже маленький шматочок щастя. У цій статті я розповім вам, як заготовити буряк з морквою на зиму.

Що найважливіше при заготівлі консервації на зиму?

1. Правильне зберігання.

2. Стерилізація банки, в якій зберігається консервація

Зберігати консервацію треба в прохолодному, віддаленому від світла місці. Бажано в погребі чи комірчині.

Як стерилізувати банки? Для це промиваємо банку зсередини содою і заливаємо в неї окріп приблизно на 15-25 хвилин (чим більше банку, тим довший термін стерилізації). Коли соління вже готові, і ви засинаєте їх в банку, важливо відразу ж закрити її і перевернути, поки вона не охолоне.

Отже, як же приготувати буряк і морква на зиму в домашніх умовах?

1. Моєму буряк, морква, цибуля в холодній воді. Все чистим. Буряк і моркву необхідно натерти на тертці, а цибулю порізати кільцями або півкільцями.

2. Заливаємо каструлю водою, кидаємо в неї овочі, тушкуємо все протягом години.

3. Коли салат готовий, розсортовувати його по банкам.

Першу пробу можна знімати вже через пару тижнів. І тепер ви готові до зими.


  • Варений буряк - 3 кілограма
  • Морква - 0, 5 кілограма
  • Цибуля - 0, 5 кілограма
  • Квасоля - 0, 5 кілограма
  • Томатна паста - 0, 5 кілограма
  • Соняшникова олія - 0, 5 L
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Що найважливіше при заготівлі консервації на зиму?

1. Правильне зберігання.

2. Стерилізація банки, в якій зберігається консервація

Зберігати консервацію треба в прохолодному, віддаленому від світла місці. Бажано в погребі чи комірчині.

Як стерилізувати банки? Для це промиваємо банку зсередини содою і заливаємо в неї окріп приблизно на 15-25 хвилин (чим більше банку, тим довший термін стерилізації). Коли соління вже готові, і ви засинаєте їх в банку, важливо відразу ж закрити її і перевернути, поки вона не охолоне.

Отже, як же приготувати буряк і морква на зиму в домашніх умовах?

1. Моєму буряк, морква, цибуля в холодній воді. Все чистим. Буряк і моркву необхідно натерти на тертці, а цибулю порізати кільцями або півкільцями.

2. Заливаємо каструлю водою, кидаємо в неї овочі, тушкуємо все протягом години.

3. Коли салат готовий, розсортовувати його по банкам.

Першу пробу можна знімати вже через пару тижнів. І тепер ви готові до зими.

Схожі рецепти