Буряк відварна з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо для вас відварений буряк - це тільки оселедець під шубою і вінегрет, тоді я розповім, як приготувати відварну буряк оригінально і смачно. Точніше ми будемо готувати "червону" гречку.
Такий гарнір чудово буде поєднуватися до будь-якого м'яса, а також може служити самостійною стравою. Також така гречка з буряком прісно урізноманітнює ваші страви в пост або складе раціон вегетаріанцям. Як зелені краще використовуйте петрушку. Смачного!
- Окріп - 750 мілілітрів
- Гречана крупа - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Буряк відварна - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Волоські горіхи і зелень - За смаком (для подачі)
Гречку проколіть на сухій сковороді, постійно помішуючи близько 4 хвилин. Потім перекладіть в миску.
Цибулю і часник очистіть і подрібніть. На сковороді з маслом обсмажити спочатку цибулю, потім додайте часник, готуйте його приблизно 1 хвилину.
Гречку покладіть в киплячу воду і відварюють до готовності. Буряк очистіть і натріть на тертці, змішайте її з гречкою і полийте все лимонним соком. Зелень порубати разом з горіхами і посипте гречку.