Рецепт Буряк відварна з гречкою фото

Буряк відварна з гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Якщо для вас відварений буряк - це тільки оселедець під шубою і вінегрет, тоді я розповім, як приготувати відварну буряк оригінально і смачно. Точніше ми будемо готувати"червону" гречку.

Опис приготування:

Такий гарнір чудово буде поєднуватися до будь-якого м'яса, а також може служити самостійною стравою. Також така гречка з буряком прісно урізноманітнює ваші страви в пост або складе раціон вегетаріанцям. Як зелені краще використовуйте петрушку. Смачного!

  • Окріп - 750 мілілітрів
  • Гречана крупа - 250 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Буряк відварна - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Волоські горіхи і зелень - За смаком (для подачі)
буряк відварна з гречкою - фото крок 1
Гречку проколіть на сухій сковороді, постійно помішуючи близько 4 хвилин. Потім перекладіть в миску.
буряк відварна з гречкою - фото крок 2
Цибулю і часник очистіть і подрібніть. На сковороді з маслом обсмажити спочатку цибулю, потім додайте часник, готуйте його приблизно 1 хвилину.
буряк відварна з гречкою - фото крок 3
Гречку покладіть в киплячу воду і відварюють до готовності. Буряк очистіть і натріть на тертці, змішайте її з гречкою і полийте все лимонним соком. Зелень порубати разом з горіхами і посипте гречку.

Схожі рецепти